8 шантави неща за правене в Япония - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 шантави неща за правене в Япония
Автор: Peika.bg
8 шантави неща за правене в Япония

Всички сме чували, че японците са високоразвита нация с уникален стил, що се отнася до всички сфери на живота – храна, облекло, музика, филми, игри...

Затова ще ви дадем 8 идеи за някои от наистина шантавите неща, които може да направите, когато сте в Япония.

1. Роботски ресторант

Да отидеш на роботски ресторант е едно от най-странните преживявания на света. На такова място може да срещнете космически горили, роботизирани змии и акули с лазерни лъчи на главите. Не е от най-евтините забавления, но със сигурност е незабравимо изживяване.

2. 20-етажният караоке хотел

Огромен хотел, посветен на караокето – звучи типично в японски стил, нали? Там може да си изберете стая, напитка и нелеп костюм, с който да попеете любимите си песни.


3. Кафета със сови и котки

Да, можете да посетите някое по-необичайно кафе, където докато четете някой комикс, може да се радвате на компанията на бухали или котки.

8 шантави неща за правене в Япония


4. 
Улица „Такешита“

Известната и натоварена улица „Такешита“ е мястото, от където се подвизават известните момичета „Хараджуко“. Ако искате да се поразходите там, най-добре се подгответе за истинска цветна бомба – необичайните им облекла няма как да не привлекат вниманието ви.

5. Електрическият град

Акихабара, по-познат като „електрическия град“ е мястото, където може да видите най-много светлини и хора на едно място. Посещението му ще изпразни джоба ви, но ще излезете с голяма усмивка на лицето.

8 шантави неща за правене в Япония


6. Маймунската планина

Стотици свободно тичащи насам-натам маймуни ви очакват на маймунския парк „Арашияма“. За да стигнете до там обаче, трябва да изкачите няколкостотин стъпала. Усилието определено си заслужава – на върха ще се насладите на красива гледка и прекрасната компания на малките разбойници.

7. Бамбуковата гора

Бамбуковата гора е място, което не трябва да пропускате за нищо на света. Освен че ще видите най-големия бамбук в света, ще можете да се докоснете и до японските корени, тъй като в региона се разхождат предимно хора с традиционно облекло.

8 шантави неща за правене в Япония


8. Магазини за аниме и комиски

Буквално хиляди комиски и всевъзможни артикули ви чакат в специализираните магазини за комикси и аниме. Дори и да не сте почитатели на жанра, определено ще бъдете изненадани от огромния избор.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин