9 навика на високопродуктивни хора - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
9 навика на високопродуктивни хора
Автор: Peika.bg

Планирането може да не е една от най-забавните задачи, но пък има доста предимства и добри страни. Това е едно от нещата, които високопродуктивните хора не пропускат да правят.

Нека заедно разгледаме какви други навици имат и какъв е профилът на високопродуктивните хора:

1. Те имат ежедневно време за планиране

Обикновено 5-10 минути сутрин или вечер са достатъчни, за да обмислите задачите за следващия ден, за да бъдете максимално ефективни.

2. Те се грижат навреме за важните задачи

Ако дадена задача изскочи в съзнанието им и това изисква по-малко от 5 минути, продуктивните хора ще я изпълнят веднага, премахвайки необходимостта да я запишат или да се опитат да я запомнят за по-късно.

3. Те дават приоритет на списъка си със задачи

Когато списъкът за деня е твърде дълъг, за да бъде реалистично завършен за 24 часа, той следва да бъде подреден по възможно най-добрия начин.

4. Те използват момента от деня, в който са най-продуктивни максимално

Никой не е в най-добрата си форма през целия ден. Високопродуктивните хора се възползват максимално от това време, което обикновено е 2-3 часов прозорец, който се случва веднъж или два пъти на ден - и умишлено използват това време за справяне с най-важните задачи или тези, които изискват най-голям фокус.

5. Те използват планер, подхождащ на техния лайфстайл

Уверете се, че сте избрали начин на планиране, който да кореспондира на вашия начин на живот. Спрямо вашата работа и задължения, предпочитания - дигитален, хартиен, за да бъде той възможно най-удобен и полезен.

6. Правят си почивки.

Може да звучи контраинтуитивно, но работата от изгрев до залез не прави продуктивен човек. Редовните почивки храна, вода и движение всъщност правят хората по-ефективни и ефикасни.

7. Те имат реалистични очаквания за това колко време отнемат нещата

Ако подцените колко време отнема, да речем, да напишете този отчет или да почистите къщата си, неизбежно ще изостанете. От друга страна, ако винаги надценявате колко време отнемат задачите ви, никога няма да сте толкова ефективни, колкото бихте могли да бъдете. Високопродуктивните хора намират това златно място, където могат точно да преценят колко време ще отнеме нещо, като вземат предвид случайните почивки и неизбежните прекъсвания.

8. Те подбират правилния брой задачи за деня

Тоест, те делегират разумен брой задачи, които са подходящи за нивото на умения и времето, с което разполагат.

9. Те оценяват това, което имат, вместо да се стремят към това, което нямат

Както повечето неща в живота, да бъдеш продуктивен изисква добро отношение. В края на деня, вглеждането към постиженията, а не грешните стъпки означава, че ще се чувствате по-добре, ще спите по-добре и ще бъдете по-добре подготвени и полезни на следващия ден.

Не забравяйте, че всяко начало е трудно, докато се превърне в рутина. За това не се отказвайте от мечтите и хобитата си.

Ако сте като мен и вашето хоби са етеричните масла - разпространението и продажбата им - този doTERRA планер, ще улесни месечните ви задължения, ще ви направи по-продуктивни и ще оптимизирате задълженията си. Може да видите цялото ревю на планера:

Ако искате да поръчате висок клас чисти етерични масла може да го направите ТУК.

За консултации за това как да използвате етеричните масла в ежедневието си ТУК.

Полезна и интересна информация можете да намерите и в инстаграм.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин