9 съвета от Паулу Коелю към пътешествениците - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
9 съвета от Паулу Коелю към пътешествениците
Автор: Peika.bg
9 съвета от Паулу Коелю към пътешествениците

Пътуването може да разшири кръгозора ви, но трябва да си го позволите – може да сте на другия край на света или в съседния град, важното е да ви е интересно.

Затова подбрахме за вас цитати на Паулу Коелю ще ви помогнат да изживеете по-пълноценно своето пътешествие:

1. Избягвайте музеите

От детството си хората се чувстват длъжни да ходят по музеи, защото това е първият начин още в училище, чрез който се осъществява връзката с културата. Разбира се, хубаво е да посещавате музеи, но е важно да знаете какво искате да видите. В противен случай ще напускате с усещането, че не сте научили нищо ново.

2. Посещавайте баровете

Именно там може да се докоснете до живота, да видите истината за хората. Нямам предвид дискотеките, а уличните барове и заведения, където местните се срещат и си говорят за бога, за вселената, за сметките, за парното... Просто си купете вестик и седнете между тях, наблюдавайте ги и ги слушайте. Ако някой ви заговори, започнете разговор, независимо от темата и независимо дали говорите добре езика. Как ще видите красотата на пътя, ако го гледате през полуотворена врата?

3. Бъдете отворени

Най-добрите гидове са местните хора. Те знаят всичко и се гордеят с града си, или поне ще ви покажат местата, с които именно се гордеят. Просто си изберете човек от улицата и го разпитайте. Може да се окаже, че сте си намерили интересна компания или нов приятел.

4. Пътувайте с партньора си, но и сам/а

Само така може да опознаете истински една страна. Ако сте в група, продължавате да говорите на собствения си език,следвате определени указания и мислите за това, което се бърбори в групата, вместо за това, за което сте дошли в страната.

5. Не сравнявайте

Опитайте се да не сравнявате нищо: цени, чистота, качество на живота, транспорт – нищо! Пътешествате не за да си докажете колко добро е качеството на живота ви. Запознавате се с друг народ, с други хора и откривате нещо, на което може да се научите.

6. Не се притеснявайте, ако не ви разбират

Дори и да не знаете и дума от езика на местните, не се бойте. Много хора се страхуват да не се загубят, ако пътешестват сами. Но е достатъчно просто да носите визитна картичка на хотела си, за да я покажете на таксиметровия шофьор.

7. Не пазарувайте прекалено.

Харчете за неща, които няма да се налага да носите като например билети за театър, екскурзии и ресторанти. В ерата на интернет търговията не си струва да влачите неща от другия край на света.

8. Не се опитвайте да обиколите света за един месец

По-добре е да останете 4-5 дни в един град, отколкото всеки ден да сменяте дестинацията. 

9. Пътешествието е приключение

Хенри Милър е казал: „По-добре да откриете непозната църква, за която досега никой не е чувал, отколкото да отидете в Рим и да се чувствате длъжни да посетите Сикстинската капела.” Разбира се, посетете я, но си позволете да влизате в непознати улички, да изживявате непознати емоции, да научавате нови неща и да променяте живота си.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин