А истинският Gangnam Style е в Сеул - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
А истинският Gangnam Style е в Сеул
Автор: Peika.bg

Сигурно и африканските племена вече танцуват около племенния огън с движенията на Gangnam Style. За песента няма да си говорим изобщо. Малко хора обаче знаят, че зад името Гангнам всъщност стои един от най-лъскавите квартали на Сеул. Тук по булевардите прехвърчат най-новите марки на Ферари, BMW и Мерцедес, а десетки небостъргачи се издигат докъде ви стигне погледът. Малко ще ви напомни за Ню Йорк, особено вечер, когато засветят многобройните цветни реклами по небостъргачите.

Гангнам наистина е styleв тази част на южнокорейската столица са най-луксозните магазини. В Гангнам са и едни от най-хубавите кафенета, някои със зашеметяващи гледки отвисоко. Но не е само това. Цялото въображение на съвременния южнокорейски ърбън дизайн сякаш се е изляло в Гангнам. Накъдето и да се обърнете, се натъквате на вълнообразен небостъргач, огромни скулптури по средата на тротоара, шантави фонтани...

Туристическите власти на Южна Корея се надяват небивалият успех на рапъра Сай (Psy) да доведе много нови туристи в страната им, и най-вече в Сеул. Ако дори 1% от милионите хора, които са гледали песента в YouTube, дойдат в Южна Корея, това са 4-5 милиона туристи.

А докато си купите билет за Сеул, ви каним на разходка в галерията

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин