Анн от фермата Грийн Гейбълс (истинската) - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Анн от фермата Грийн Гейбълс (истинската)
Анн от фермата Грийн Гейбълс (истинската)

Червенокосата, буйна Анн, с луничаво лице и смели мечти за живота оживява не само на страниците на "Анн от фермата Грийн Гейбълс" (и съответните й продължения) - една от най-романтичните книги за деца и юноши. Къщата й, Грийн Гейбълс, не е литературна измислица, а съвсем истинско място в Канада, което 350 000 почитатели на книгата посещават ежегодно, разказват от FitWell.bg

Вилата Грийн Гейбълс се намира в Кавендиш, остров Принц Едуард, Канада. Тя е съществувала в края на 19-и и началото на 20-и век, когато е живяла и авторката на книгите за Анн – Луси Монтгомъри. Монтгомъри е родом от остров Принц Едуард и докато пише романа "Анн от Грийн Гейбълс” (познат на български още като "Анн от зелените покриви”), авторката решава да направи тази вила дом на героинята си. 

Днес къщата е реставрирана и изглежда досущ като описанието в книгата на Монтгомъри. Стаята, в която има само легло, стол и умивалник. Прозорецът, от който се виждат ябълковите дървета. Докато сте на остров Принц Едуард можете да видите не само Грийн Гейбълс, но и голяма част от местата, които Анн посещава – като Омагьосаната гора и Езерото на влюбените.

В момента фермата Грийн Гейбълс е притежание на семейство Макнийл, които имат роднинска връзка с Монтгомъри. Любопитен факт е, че в най-новата си книга Дан Браун изказва благодарност, че му е било разрешено да остане във фермата, за да напише там последните глави от "Ад”. В своята фейсбук страница той публикува снимка от голф игрищата на о. Принц Едуард. Може би вдъхновението на Монтгомъри е още живо по тези места и Дан Браун е имал възможност да почерпи от него. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
ruslana, 27.06.2013 | 16:15
Приказна къщичка!
Nina Stanislavova , 27.06.2013 | 16:11
миниатюрна готина къща
Работната пчела, 27.06.2013 | 16:04
каква сладка къща,точно като от приказка.
Абонирайте се за нашия бюлетин