Авиокомпания държи служителите си на диета - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Авиокомпания държи служителите си на диета
Автор: Peika.bg
Авиокомпания държи служителите си на диета

Air India въведе строги правила за теглото на своя екипаж. 

От 15 септември всички служители на авиокомпанията са подложени на строга нискомазнинна диета, а менютата ще се предлагат в самолетите, които пътуват от Делхи и Мумбай.

Официалното съобщение на компанията твърди, че ограниченията се правят със здравословна цел, а ястията в менюто са леки и съдържат в себе си част от индийската култура. Примерните блюда грах, бесан чила (вид вегетарианска палачинка) за закуска и омлет от гъби с яйчен белтък.

Това е поредната стъпка към по-стройни фигури в Индия. Наскоро министър-председателят на страната Нарендра Моди започна движението „Стройна Индия“. Причината е, че населението на страната води предимно заседнал начин на живот, което води към здравословни проблеми.

И докато това решение беше посрещнато положително от индийците, то новината за диетата в Air India предизвика вълна от недоволство в страната. Причината е, че през 2015 г. от компанията са уволнени близо 130 стюардеси, повечето от които жени, защото са били с наднормено тегло.

Тогава от превозвача заявиха, че решението е взето по причини за безопасност и заради закони, въведени от правителството, но някои хора нарекоха уволнението „шокиращо“. 130-те служители били уволнени след като близо 3500 души са били тествани за наднормено тегло. От тях 600 са били извън нормата, които са подложени на диета и упражнения, за да бъдат наети отново на работа.

По информация на компанията те се провалили на тестовете след режима и затова са били за ненадеждни за работа. Решението на Air India било определено като дискриминационно, тъй като е субективно се базира на някаква скала, която не включва опит и други важни параметри. 

Ограниченията за тегло в Индия датират още от 1980 г., когато от Air India започнаха да сравняват теглото с височината на човек.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин