Австрийското село с най-неприличното име - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Австрийското село с най-неприличното име
Автор: Peika.bg
Австрийското село с най-неприличното име

От години жителите на живописното австрийско селце със звучното име Fucking посрещат главно британски туристи, които идват да се снимат с табелата в началото му. От скоро обаче посетителите започват да правят и по-неприлични неща там.

Жителите от дълго време страдат от името на селцето си, което макар на немски да се произнася "Фуукинг", в англоезичния свят звучи като жаргонната дума fucking. Селото се е превърнало в туристическа атракция – предимно за младежи, които идват, за да си направят снимка до табелата в началото му.

До 2005 г. табелите редовно са крадени от туристи, които си ги отнасяли у дома като сувенир. Включително веднъж били откраднати всички четири табели за една нощ. Тъй като за няколко години са откраднати 15 табели, кметската управа решава да ги забие в бетонни основи, така че ако случайно ви се прииска да си ги вземете, краденето да ви отнеме цяла нощ.

Шегите със селото не престават и се появяват все нови и нови. Местен жител създава уебсайт, в който продава тениски със снимка на табелата на селото с надпис под нея I like Fucking in Austria”. Според него бизнесът му потръгва добре, но е принуден да спре, след като получава заплахи на улицата от свои съселяни, които имат по-традиционалистки разбирания за нещата.

Жителите на Фукинг разказват, че получават и много телефонни обаждания от шегобийци. Анонимен глас пита на английски "Fucking ли е?", преди да затръшне слушалката. Освен това през последните години все по-често пред табелите с името на селцето се размотават голи двойки, които прилагат на практика английското значение на името на му.

За първи път жителите гласуват дали да сменят името му през 1996 г., като тогава предложението се отхвърля. През април 2012 г. има ново гласуване, на което се взема решение името да бъде променено на Fugging, тъй като през 16-ти век то действително се е произнасяло с "g”, но се оказа, че има друго австрийско село, което се казва Fugging.

Засега съдбата на Fucking остава неизвестна. 

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Alexander Serafimov, 21.09.2012 | 13:47
жестоко!
Абонирайте се за нашия бюлетин