България затваря границите си за 16 държави - ограничения за пътуване у нас и по света - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
България затваря границите си за 16 държави - ограничения за пътуване у нас и по света
Автор: Peika.bg
България затваря границите си за 16 държави - ограничения за пътуване у нас и по света

Затваряме границите си за хора, пристигащи от 16 държава и започваме и здравен контрол на няколко сухопътни ГКПП-та.

От 00:00 часа на 18 март временно се забранява влизането на територията на Р България на гражданите на Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Южна Корея, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Великобритания и Северна Ирландия.

Изключение са гражданите с постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Р България и членовете на техните семейства. Това нареди здравният министър със своя заповед.

С друга заповед Кирил Ананиев разпореди разкриването на временни звена за граничен здравен контрол на граничните контролно-пропускателни пунктове Гюешево, Видин, Връшка чука, Маказа - Нимфея и Илинден – Ексохи.

Канада затвори вчера границите си за всички чуждестранни граждани с изключение тези от Съединените щати.

Русия ще ограничи достъпа на чужденци от утре.

Швейцария от днес е в извънредно положение – влизането е разрешено само на швейцарски граждани.

Отменени са полетите от България към Италия и Испания, заради усложняващата се картина и разпространение на заразата там.

Беларус: Затворени са границите на Беларус с Полша, Украйна, Литва и Русия. Очаква се от 17 март 2020 г. границата с Латвия също да бъде затворена. Националната авиокомпания "Белавиа" е отменила полетите си до 25 държави.

Узбекистан: От 16 март Узбекистан затвори всички пътнически авиационни и автомобилни връзки. Железопътните пътнически връзки ще бъдат затворени след три дни. Забрана има за влизане на чуждестранни граждани в страната. Няма забрана за напускане на чуждестранни граждани, намиращи се в Узбекистан.

Република Корея: Правителство взе решение от 16 март, понеделник, да въведе специални процедури и по-стриктни гранични проверки за чужди (за всички видове паспорти) и южнокорейски граждани, които са посетили Европа през предходните 14 дни преди влизане на южнокорейска територия. Подчертава се, че това не са рестрикции за влизане в страната. Мерките ще включват специални коридори за пристигащите, проверка на температурата, попълване на информационна карта с координати за контакт в страната, качване на специална апликация за самодиагностика на телефона и подаване на информация за здравословното състояние до компетентните власти в продължение на 14 дни.

Саудитска Арабия: Саудитската пристанищна агенция временно забранява морските превози към 50 държави (27-те държави-членки на ЕС, Швейцария, ОАЕ, Кувейт, Бахрейн, Оман, Ирак, Ливан, Сирия, Египет, Южна Корея, Китай, Индия, Пакистан, Турция, Еритрея, Шри Ланка, Етиопия, Кения, Судан, Джибути, Сомалия, Южен Судан и Филипините). Забраната не важи за търговските, товарни и карго пратки. 

На всички пристигнали в кралството след 13 март се налага двуседмична домашна изолация.

Индия: Индия обяви за невалидни всички издадени визи, считано от 13 март 2020 г. до 15 април 2020 г. Изключение се прави за дипломатическите и служебните визи, тези на служители на ООН и международни организации, работните визи и тези на причина, могат да се свържат с най-близката индийска мисия.

Визите на всички чужденци, които вече са в Индия, остават валидни.

Малдиви: Всички пътници и екипажи с история на пътуване през последните 14 дни до Китай, Иран, Италия, Южна Кория, Бангладеш, Испания и някои райони на Франция няма да могат да влизат и да преминават транзитно през Малдивите. Всички туристически екскурзии се спират до второ нареждане. Забраняват се всякакви пътувания от курорти до обитавани острови и обратно за 14 дни. Чужденците, които вече са в хотели и къщи за гости, могат да останат до приключване на срока на резервацията им.

Шри Ланка: От 14 март 2020 г. страната спря предоставянето на визи при пристигане в страната до второ нареждане, чрез електронната система ЕТА за притежателите на обикновени паспорти, с изключение на страните, освободени от ЕТА (Сингапур, Малдивите и Сайшелите). Това решение не важи за притежателите на дипломатически, официални и служебни паспорти. Всички видове вече издадени визи, разрешителни за кацане за граждани на Южна Корея, Иран, Италия, Катар, Бахрейн, Франция, Испания, Германия, Дания, Нидерландия, Швеция и Австрия са отменени за срок от 14 дни няма да бъдат допускани до територията на страната до 29.03.2020 г. Това се отнася и за гражданите на тези страни и с история на пътуванията до изброените страни през последните 14 дни.

Бангладеш: МВнР на страната информира, че всички пътници от Европа, без Великобритания няма да бъдат допускани до територията на Бангладеш. До второ нареждане всички пътници, пристигащи от други засегнати от COVID-19 страни се поставят по карантина за 14 дни. Спира се издаването на всички визи, издавани при пристигане. Чужденците, пребиваващи в страната имат възможност да удължат визите си с три месеца.

Малайзия: С цел възпиране на разпространението на новия коронавирус всички международни срещи, спортни, социални и религиозни събития ще бъдат отменени или отложени след началото на април. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин