Бали отваря врати за международни туристи - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Бали отваря врати за международни туристи
Автор: Peika.bg
Бали отваря врати за международни туристи

Индонезийското правителство уверява туристите, че ще им бъде разрешено да пътуват до Бали, когато той се отвори отново за туристи, след като официален представител заяви, че няма да бъдат добре дошли при по-строги правила.

Бали облекчава някои вътрешни ограничения и се готви да отвори отново за чуждестранни посетители от страни с нисък риск, тъй като случаите на коронавирус продължават да намаляват.

Международните посетители трябва да направят три PCR тест преди да влязат на острова и да поставят карантина за 8 дни след пристигането си. От посетителите се изисква също да бъдат напълно ваксинирани и да представят доказателства в проверено от правителството приложение за смартфони.

Бали е тропически остров,разположен на 8 градуса южно от екватора, в сърцето на Индонезийския архипелаг – най-големия на планетата, състоящ се от около 17 500 острова. 

Бали е част от Зондските острови и по-точно от подгрупата Малки Зондски острови. Образува верига заедно с остров Ява на запад и Ломбок на изток. Столица на провинция Бали е Денпасар – вторият по големина град в Източна Индонезия след Макасар. Островът е единствената провинция в Индонезия с индуистко мнозинство, 83.5% от населението и изповядва Балийски индуизъм.

Бали е част от кораловия триъгълник, зоната с най-голямо биологично разнообразие от морски видове, особено риби и костенурки. Само в тази зона могат да бъдат открити над 500 вида рифови корали.

Заради богатата си история, култура и изкуства – танци, скулптура и живопис, красивите плажове, природа и тропическия климат, Бали е смятан за едно от най-красивите места в света. С десетките си хиляди храмове и пагоди Бали е известен още като „Островът на 1000-та храма”.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин