Барселона през погледа на един българин - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Барселона през погледа на един българин
Автор: Кристина Кацарска
Барселона през погледа на един българин
Снимка: Thinkstock/Guliver

Барселона е град с богата история, с дълбока култура, предпочитана лятна дестинация с ненадминати плажове. За много хора той е и първата асоциация при споменаването на слънчева Испания. Александър, който работи в Барселона от около четири години, сподели с нас своите впечатления от този очарователен град.

Първото място, на което ще ви заведа в града, е... великолепният шедьовър на Гауди – базиликата Саграда Фамилия. Учудващото при нея, освен изящната й архитектура, е, че строежът й започва през далечната 1882, а продължава и до днес.

Когато ми се иска малко спокойствие, отивам... в някой от многобройните тихи и прохладни (изключително важно през горещите летни дни тук) паркове с интересна книга или вестник в ръка.

Задължително се снимайте със... статуята на Колумб, която се намира в края на най-голямата търговска улица в града – Ла Рамбла. Легендата разказва, че това е точното място, от което Колумб е започнал пътешествието си, отвело го до Америка.

Ако трябва да опитате едно-единствено нещо от местната кухня... ще загубите много. Невъзможно е да се избере между средиземноморската паеля, марискада (плато от морски дарове) и крем Каталана – всяко от тях ще ви спечели завинаги.

За да избягам от ежедневието... единственото, което мога да направя, е да се завърна поне за малко в България. За щастие, в Барселона има и летище.

Жителите на Барселона никога не биха... се нарекли испанци. Те считат за своя родина Каталуния (административна област на Испания).

Можете да познаете, че някой е от Барселона по... завидните му спокойствие и търпение във всяка ситуация, по шумния говор и, естествено, по езика – каталунски, а не испански.

Малко хора знаят, че... жителите на Барселона прекарват голяма част от годината в празнуване на национални и местни празници, поради което и не работят.

Най-добрата еднодневна екскурзия е до... удивителния манастира, издигащ се сред скалите – Монсерат, който е разположен в едноименната планина.

Прочетете всички интервюта през погледа на един местен. Вие сте местен някъде в чужбина? Разкажете ни за своя град! Пишете ни на info@peika.bg.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин