Баща построи 50-метров пиратски кораб за Хелоуин на децата си - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Баща построи 50-метров пиратски кораб за Хелоуин на децата си
Автор: Peika.bg
Баща построи 50-метров пиратски кораб за Хелоуин на децата си
Снимка: CNN

Мъж от Ню Йорк, баща на три деца, построи 50 фута дълъг и 20 фута висок пиратски кораб, който се извисява пред дома му в Рочестър по случай Хелоуин.

Нямам опит в това, просто го правя за забавление на децата си и това го прави толкова страхотен“, каза Тони ДеМатео пред CNN. „Това беше и тежка година за много хора, така че решихме, че това ще бъде идеална възможност да чрез него да им дадем усещане за нормалност на хората и да ги накараме да се усмихнат.”

ДеМатео разказа, че е бил мотивиран да построи пиратския кораб от децата си, чиито лица „засияли от вълнение”, когато видяли декорациите за Хелоуин.

Баща построи 50-метров пиратски кораб за Хелоуин на децата си
Снимка: CNN

Преди няколко години 13-годишната дъщеря на ДеМатео поиска Хелоуин на тема „Карибски пирати“. За да сбъдне желанието и, той проектирал малък пиратски кораб, но тазгодишният е два пъти по-голям от миналогодишния.

Изработен от рециклиран метал, дърво и въже, съдът е пълен с черни пиратски знамена и огромен скелет, висящ от бушприта. Освен това е снабден с някои впечатляващи ефекти, включително шест оръдия, които светят, машина за мъгла и дори бластери. ДеМатео каза, че е създал и саундтрак, който се синхронизира с ефектите на оръдията и бластерите.

Целият проект струваше около 3000 долара за доставки и отнема една седмица”, разказа той. „Може да изглежда скъпо, но купих всичко втора ръка и направих много от реквизита сам“, каза ДеМатео. „Сега е приятно да видиш как хората се събират и му се радват.”

Баща построи 50-метров пиратски кораб за Хелоуин на децата си
Снимка: CNN

Въпреки че целта на пиратския кораб беше да достави радост на семейството и общността му, зад духа на Хелоуин на този баща има и добра причина.

ДеМатео моли хората, които се отбиват, да донесат консерви или друго дарение от храна, което той предоставя на хората в нужда в общността. Засега гаражът му е изцяло пълен с дарения за храна.

Но забавлението още не е приключило – на Хелоуин двама професионални пирати са били в дома на ДеMатео, за да пиратстват кораба и да раздават бонбони на децата.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин