Без концерти и масови прояви до септември? - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Без концерти и масови прояви до септември?
Автор: Peika.bg
Без концерти и масови прояви до септември?
Снимка: pixabay

Концертите и музикалните фестивали ще са последната част от завръщането ни към нормалния живот преди коронавируса, съобщава британското издание "Ню мюзикъл експрес".

В скорошна онлайн кръгла маса, организирана от "Ню Йорк таймс", медицински специалисти разсъждават, че това едва ли ще бъде възможно до лятото на 2021 година.

Професорът по биоетика и здравен мениджмънт Зеке Емануел заяви, че организаторите на събития, които ги преместват за по-късна дата през настоящата година, са твърде големи оптимисти.  

"Говоря за големи събирания на хора - конференции, концерти, спортни събития. Когато казват, че ще ги пренасрочат например за октомври 2020-а, аз нямам никаква представа как те смятат това за реалистична възможност. Мисля, че тези неща ще се завърнат последни", коментира Емануел. 

"Реалистичната прогноза е, че това ще стане най-рано през есента на 2021 г."

Подобно на масовите спортни събития, които вече гледат към датите през 2021-а и дори по-късно, повечето от големите музикални фестивали за 2020 г. - например "Гластънбъри" - отмениха тазгодишните си издания напълно. Американският "Коачела" обаче бе пренасрочен от април за октомври, няколко други също се надяват да посрещнат публика към края на годината. 

"Рестартирането на икономиката трябва да бъде проведено на етапи, и трябва да започне с по-голяма физическа дистанция на работното място. Някои видове строителство, производство или работа в офис, където може да се спазва метър и половина отстояние един от друг, е разумно да започнат първи", заключават още участниците във видеоконференцията./Сега

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин