Безкраен платен отпуск - съществува! - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Безкраен платен отпуск - съществува!
Автор: Кристина Кацарска
Безкраен платен отпуск - съществува!

Някога мечтали ли сте си отпуската ви да продължи поне още един ден?


Много компании вярват, че продуктивността на техните служители драстично се повишава след една дълга и пълноценна ваканция. За да подбудят още повече желанието на работещите за тях да се възползват от почивните си дни, ръководствата достигат до едно наистина новаторско решение: неограничена платена отпуска.

Но въпреки че някои големи компании вече прилагат на практика новия метод, той все още не е достатъчно разпространен. Според проучванията на компанията за човешки ресурси The Society for Human Resource Management едва 1% от компаниите по света предлагат неограничен платен отпуск. Но работоспособността на служителите им е наистина за завиждане.

На тези места хората уговарят помежду си графика на почивните дни, така че работният процес да не изостава, и всички остават доволни.

Тази практика е изключително полезна, когато служителите се разболеят тежко или имат друг сериозен проблем, а не искат да пропилеят ваканционните си дни или да навредят на своята репутация с неприемливо дълга почивка. При неограничения платен отпуск „неприемливо“ не съществува.

Компаниите биха могли да извлекат единствено полза от новата практика. Съществува тенденция хората да не се осмеляват да прекаляват с неограничената си отпуска, за да не направят лошо впечатление. Също така, когато служител напусне, невзетите платени почивни дни не трябва да му бъдат заплащани.

Финансова изгода и добре работещ отпочинал персонал – това е неограниченият платен отпуск.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин