Билки за из път - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Билки за из път
Билки за из път

Сигурни сме, че поне веднъж всеки от вас се е сблъсквал с настинка по време на пътуване. Зачервено гърло, кашлица, обща отпадналост. Не звучи приятно, ако сте стегнали куфара за планина или море и сте се заредили за незабравими емоции, нали?

За съжаление, не можем да се предпазим напълно от грипа или настинката. Можем обаче да си набавим билки, които оказват незаменимо положително въздействие върху организма в такива моменти. Не става дума да напълним целия си багаж с тях, но днес, на Еньовден – празникът на лековитите билки - можем да ви ги предложим, събрани на едно място – в билковите бонбони Лукчета. И за да бъдем съвсем полезни, досущ като тях, ще ви разкажем какви са свойствата на всяка от билките, чиито масла влизат в състава на Лукчета.

Салвия

Тя действа противовирусно и се отразява добре на дихателните пътища. Салвията е позната още като „растение на дълголетието“, а нейното латинско име означава „лекувам“.

Пелин

Буйният нрав на пелина убива бактериите и се отразява чудотворно на храносмилателната система.

Мента

Имате главоболие или зачервено гърло? Без колебания може да се доверите на ментата, която действа противовъзпалително и спазмолитично. Тя е царицата на билковата долина.

Евкалипт

Стар познайник в битката срещу простудата и грипа, евкалиптът действа антисептично и облекчава кашлицата, задуха и бронхита.

Мащерка

Известна още като бабина душица или овчарски босилек, мащерката лекува кашлица, болки в гърлото, храносмилателни неразположения и ред други заболявания. Можете да я консумирате като ароматен чай, сироп или отвара.

Копър

Всички го познаваме, нали? Освен че е вкусна подправка към много видове храни, той има и много лечебни свойства, някои от които срещу сърдечни заболявания, анемия, безсъние и нервност и болно гърло.

Лайка

Най-използваната в народната медицина билка. Безброй са нейните качества, а противовъзпалителният ѝ ефект – доказан.

Само едно пакетче от този чудотворен букет от билки в бонбоните Лукчета може да спаси пътуването ви от дразнене в гърлото. В допълнение Лукчета ви обещават страхотен вкус и удобна опаковка. За вас остава само да стегнете куфарите по-скоро!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин