Бон през погледа на един местен - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Бон през погледа на един местен
Бон през погледа на един местен
Снимка: Thinkstock/Guliver

Велислава завършва психология и от 3-4 години живее в Бон и Кьолн. "Защо харесвам тази област ли? Ако ги посетите, ще видите китния и симпатичен Бон, събиращ култура и история в едно. Кьолн пък е градът на лудницата и нощния живот."

Първото място, на което ще ви заведа в Бон е... кратка разходка в центъра. Може би ще тръгнем от Ботаническата градина, ще разгледаме замъка Попелсдорфер (Poppelsdorfer Schloss), който в момента е минералогичен музей. Ще идем до Попелсдорфер Але (Poppelsdorfer Alle), където ще се насладите на невероятно красивите барокови къщи и кестеновите алеи. Ще потърсим някоя интересна книга в малките червени телефонни кабини, които са отворени библиотеки... Всеки може да си вземе книга, да я прочете или да остави някоя своя с надеждата, че тя някога пак ще се върне при него. После ще се разходим в центъра, ще разгледаме сградата на кметството, университета. В Кьолн ще се полутаме в самия център, където се намира и известната Кьолнска катедрала, но няма да пропуснем и малките стари улички и типичните за града кръчми... И реката, разбира се...

Когато ми се иска малко спокойствие, отивам... на брега на река Рейн, сядам на някоя пейка и просто гледам водата.

Ако дойдете в Бон, задължително се снимайте с... Според мен тук всичко заслужава да бъде запечатано за спомен. Аз лично бих се снимала с пънкарите и другите хора. Въпрос на лични предпочитания.

Ако трябва да опитате едно-единствено нещо от местната кухня, то непременно трябва да е... Кьолш (типична за този регион бира) с наденички и пържени картофи.

За да избягам от ежедневието, отивам в... еднa местност в околностите на Бон, казва се Седемте планини (Sieben Gebirge), има красива природа, стари крепости, а на една от тези планини се намира прословутата местност, за която лорд Байрон е написал стихотворение (Drachenfels)

Жителите на Бон никога не биха... спрели да празнуват карнавала на Розенмонтаг (Rosenmontag).

Можеш да познаеш, че някой е от Бон по... ето тук ме затруднихте...всичко е много космополитно...

Малко хора знаят, че... в Бон е роден Бетовен, дори може да посетите родната му къща.

През пролетта трябва да... се разходите по улицата с цъфналите черешови дръвчета в стария град (Kirschblüte in der Heerstraße – Altstadt). Толкова е романтично...

През лятото трябва да... отидете на плаж на Рейн или на зоогическа градина в Кьолн, а може и двете и вечерта да пиете студен Кьолш в някоя бирария до реката.

През есента трябва да... се скриете на топло и закрито местенце, където да пиете нещо топло и да четете някоя интересна книга. И не забравяйте чадърите. Тук вали адски много по това време.

През зимата трябва да... може би, да се разходите по улицата на музеите в Бон или да отидете на концерт... такива има в изобилие. Изборът е голям.

Най-добрата еднодневна екскурзия от Бон е до... Дюселдорф... или някои друг град (в този регион градовете са много близо един до друг)

Само в Бон може да се случи... Карнавалът на Розенмонтаг през февруари. Това е карнавал на улицата, наречен още "лудите дни“ и е с продължителност една седмица. Започва през ''Женския четвъртък" и приключва на ''Пепелна сряда''. Карнавалът се чества с фиести по улиците, площадите и кръчмите. Акцентът обаче остава маршът на култовите и характерни за карнавала три основни персонажа - Принцът, Селянинът и Девицата.

Прочетете всички интервюта през погледа на един местен. Вие сте местен някъде в чужбина? Разкажете ни за своя град! Пишете ни на info@peika.bg.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Охльо Бохльо, 10.07.2013 | 11:49
Много интересно изглежд,а наистина доста космополитно място.
Vqra Petrova, 28.06.2013 | 11:26
Много интересно интервю и представяне се е получило :)
Krasimira Jekova, 21.06.2013 | 11:34
какви хора само живеят там
Denica Mileva , 21.06.2013 | 11:24
страхотно място
Абонирайте се за нашия бюлетин