Бордът по туризъм подкрепя предложението за ваучери за почивка на пенсионерите - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Бордът по туризъм подкрепя предложението за ваучери за почивка на пенсионерите
Автор: Peika.bg
Бордът по туризъм подкрепя предложението за ваучери за почивка на пенсионерите
Снимка: pixabay

Националният борд по туризъм подкрепя предложението държавата да предостави безплатни ваучери за почивка на пенсионерите.

"По този начин ще бъде стимулиран туризмът като най-пострадалия сектор от икономиката с оглед и на задаващата се нова четвърта вълна", съобщиха от организацията.

"Ваучерите да бъдат използвани при настаняване в хотели, в ресторанти или за екскурзии в страната, предлагани от туроператорите", посочва д-р Полина Карастоянова, изпълнителен директор на НБТ, цитирана в прессъобщението.

Настаняването може да бъде в летните, зимните, СПА курортите или за селски туризъм.

Бордът по туризъм подкрепя предложението за ваучери за почивка на пенсионерите
Снимка: pexels

Предложението на НБТ е всеки ваучер да бъде на стойност от 100 лв. на човек. "Схемата ще бъде работеща, както се случи с програмата на учениците", подчертават от сдружението.

"Възрастните хора в България рядко ходят на почивка основно заради липсата на средства. На други от тях е трудно сами да организират ваканцията си. Туроператорите активно могат да се включат в тази дейност", коментира Карастоянова.

Австрия, Франция, Германия, Испания, Италия имат специални програми, които насърчават пътуванията на пенсионерите. Крайно време е България също да помисли за възрастните хора, които нямат възможност", подчертава Карастоянова. Мярката беше предложена и от Румен Драганов, председател на Института по анализи и оценки в туризма.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин