Ботел: Хотелска стая с морска болест - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ботел: Хотелска стая с морска болест
Автор: Peika.bg
Ботел: Хотелска стая с морска болест

Или какво е ботел и къде да го намерим

Какво се получава, ако кръстосате кораб и хотел? Круизен кораб? Да, ако плава. Ако го закотвите обаче, имате едно от най-интересните места, на които може да преспите - ботел. Думата идва от английски – boat+hotel=boatel (или botel). Не се препоръчва, ако страдате от морска болест.

Ботелите са създадени за тези хора, които, минавайки покрай пристанищата, всеки път се питат кой ли живее на всички тези лодки и какво ли е да спиш в тях. В ботела можете да разберете какво е усещането. Само не очаквайте корабът ви да ви хвърли до съседното пристанище. Ботелът е винаги закотвен и ако потегли нанякъде, значи не е никакъв ботел

Ако сте били на круизен кораб или ако сте спали в каюта, едва ли нещо ще ви изненада. Ето горе-долу какво можете да очаквате от вашия ботел: малки, тесни стаи (каюти), леко клатушкане, ако покрай него преминават други плавателни съдове, вечеря на палубата с изглед към някоя прекрасна река, канал или залив. Понякога ще ви трябва по-голям разкрач да се качите на борда, но си струва. Условията в самите стаи зависят от самия ботел, като обикновено тези с изглед към водата са по-добри.

Няколко ботела има в Северна Америка и Австралия, а малко по-близо можете да намерите ботели в Братислава (има два, в близост до Новия мост), в Будапеща, Прага (Чехия), в Гент, Маастрихт и Амстердам (Холандия), Единбург (Шотландия), Арл (Франция).

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
ЛаМаринка Винена, 24.09.2012 | 11:54
Има такива ботели и в Копенхаген...Знам за два: Hotel CPHLiving и Arctic Janus Botel. И двата са закотвени и са наистина интересен начин да отседнеш в датската столица:)
Абонирайте се за нашия бюлетин