Боус а ла Мар – ще скочи ли бикът във водата - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Боус а ла Мар – ще скочи ли бикът във водата
Автор: Peika.bg
Боус а ла Мар – ще скочи ли бикът във водата

През лятото в Испания идва време за фиестите, а покрай има и доста събития, които са свързани с различни съревнования с бикове.

36254

В Памплона хората бягат пред и сред тичащите рогати по улиците. В Дения, Аликанте, на 600 километра южно от Памплона, се случва друго развлечение от същия тип. То се нарича Боус а ла Мар („Бикове към морето“).

В общи линии, в това събитие биковете преследват хората по централния булевард към пристанището. Животните са пускани на площада и са дразнени, докато не подогонят хората. По целия булевард трасето е затворено с железни решетки, за да не се отклоняват биковете и преследването да продължи до кея. Който успее да подмами/подразни животното достатъчно, че то да го последва във водата, е победител в състезанието.

 36256

Боус а ла Мар се провежда всяка година от 1926 г. като част от фестивала Сантисима Сангре (Свещена кръв), който се провежда в чест на монахът Педро Естевес. Легендата гласи, че той е спасил града от чума през 1633 г. Фестивалът се провежда във втората седмица на юли, по същото време, когато се случва и Сан Фермин в Памплона.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин