Британец пътува, за да близва катедрали - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Британец пътува, за да близва катедрали
Автор: Peika.bg

Хората имат различни мотиви да пътуват, но британецът Лорънс направо ни хвърли в тъча със своя. „И кратката, и дългата версия звучат така: трябва да оближа всяка англиканска катедрала във Великобритания заради бас“, пише Лорънс в блога си за близане на катедрали.

Януари 2011 г. неговият приятел и съквартирант Адам го предизвиква да близне всички англикански катедрали в страната, като първоначално срокът за това е 5 години. Впоследствие времето се скъсява до 16 декември 2012 г. Оказва се, че предизвикателството си е херкулесовска задача, защото броят на англиканските катедрали на Острова е 62 (42 в Англия и още 20 в Шотландия, Северна Ирландия и Уелс). И оттогава Лорънс обикаля пътищата на родината си и, така да се каже, проявява вкус към религиозното архитектурно наследство. Облогът има и сериозна морална награда – загубилият ще трябва да тича гол навън в студен декемврийски ден.

Към началото на юли Лорънс е пропътувал над 8000 км в преследване на своята цел и вече е успял да близне всички 42 англикански катедрали в Англия. „Досега съм похарчил безумно количество пари и съм имал едни от най-странните преживявания в живота си. Понякога това е истинска досада – тежък товар, който ми отнема съня и душевното равновесие. Но си има и много позитивни страни – а именно, че успях да посетя и да се възхитя на едни от най-впечатляващите сгради в света. Не всичко опира да до близането“, споделя Лорънс в блога си.

Сега ви остава само да видите видеото, което запечатва паметния момент на близване на катедралата в Бирмингам, както и да разгледате потресаващата галерия със снимки.

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин