Бризбейн: Градът с 260 дни слънце в годината - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Бризбейн: Градът с 260 дни слънце в годината

Третият по население град в Австралия и столицата на Куинсланд - Бризбън или Бризбейн, си има всичко. Градът е популярна туристическа дестинация от много години, особено за местни посетители.

Въпреки че Бризи, както го наричат местните, привлича близо един милион международни посетители всяка година, тази цифра е доста зад Сидни и Мелбърн и затова решихме да обърнем внимание на това, леко подценено място.

Знаем, че поради пандемията международните пътувания са ограничени и няма как да посетите този град към момента, ще се опитаме да Ви „потопим“ в него виртуално, като Ви разкажем за 5-те най-популярни неща за града.

Бризбейн: Градът с 260 дни слънце в годината
Снимка: pixabay

Рай за любителите на спорта

Независимо дали обичате да гледате или да участвате, ако сте любители на спорта ще заобичате Бризбейн, който е дом на множество спортни събития от световно ниво. Ръгби е най-популярният спорт в града, така че една вечер, прекарана на стадион „Сънкорп“, за да гледате Бризбейн Бронкос, е най-добрият начин да усетите спортния дух на града. За футболните фенове стадионът, също така е домашната арена на градския професионален клуб, Бризбейн Лайънс, както и на отбора по ръгби Куинсленд Редс.

Бризбейн е домът на световно известния стадион по крикет „Габа“, който е домакин на много мачове, изиграни от националния отбор на Австралия, както и на местните отбори Куинсланд Булс и Бризбейн Хийт. „Габа“ е също така е приемал срещи на отбора от Австралийска футболна лига, Бризбейн Лайънс.

Междувременно феновете на тениса могат да предпочетат посещение през януари, когато се провежда местният турнир „Бризбейн Интернешънъл“, където много от най-добрите играчи за мъже и жени се състезават в надпреварата преди Откритото първенство на Австралия.

За тези, които искат да продължат да бъдат активни по време на посещение в Бризбейн, градът предлага много възможности. Градът може да се похвали с множество голф игрища, обиколки с каяк, пешеходни алеи и приключенски турове.

Бризбейн: Градът с 260 дни слънце в годината
Снимка: pixabay

Страхотен нощен живот

Ако може да се каже нещо за всички австралийски градове, то всички те са пълни със забавления и Бризбейн със сигурност не се различава. В Бризбейн има прекрасно разнообразие от нощни заведения, които да отговарят на всички стилове, от традиционните заведения и места за отдих, до шикозни барове, танцови клубове, места за музика на живо и казина.

Ако искате зашеметяваща гледка към града, докато си пиете коктейлите местата за вас са Бар Пачино, Блекбърд и Ривър Китчън в Бризбейн Сити.

В Бризбейн има ѝ множество винарни, за да опитате местно вино, световно оценени уиски барове, както и места, посветени на джаз и блус културата с изпълнители на живо. Ако обичате да тествате късмета си, тогава Бризбейн е дом на различни казина, включително известното казино „Treasure“. Все пак, внимавайте да не прекалявате и че залагате отговорно и безопасно, когато прекарате вечерта на масите.

Бризбейн: Градът с 260 дни слънце в годината
Снимка: pixabay

Богата природа и разнообразни животни

Бризбейн може да е третият по население град в Австралия, но може би е на първо място по разнообразие на природата. Както споменахме, градът се наслаждава на 260 дни слънце, което през годините е довело до развитието на изключително разнообразна флора и фауна. А освен това дава възможност за плажуващи да направят тен и да се насладят на топлите дни.

Едно от най-емблематичните природни преживявания в Бризбейн е възможността да се доближите до коалите. Тук се намира най-големия резерват за коали в света и можете да се отправите към него, за да видите и да се докоснете до истински коали. Други страхотни места около Бризбейн за разглеждане на диви животни са австралийският зоопарк, центърът за диви животни „Уокабаут Крийк“, много тропическите гори като О‘Райли, Отаба Ламс и различни ферми.

Освен с много интересни, екзотични животни, природата на Бризбейн се отличава и с много забавни дейности. Някой от тях са красиви планински проходи, топли плажове, разходки сред природата и посещение на водопади и езера.

Остров Моретон

Само на 75 минути с ферибот от Бризбейн се намира остров Моретон, третият по големина пясъчен остров в света и истинско райско място.

Независимо дали го посещавате за дълъг ден, за нощ или за няколко дни, посещението на Моретон винаги си заслужава. Прекарването на деня за почивка на плажа и гребане в морето са силно желателни, въпреки че има още много неща за правене и места за разглеждане.

Вземете маска и шнорхел и проучете корабокрушенията на остров Моретон, насладете се на невероятна гледка към острова с разходка до фара на нос Моретон, хранете делфини по залез слънце, отидете да гледате китове, изкачете връх Темп, или плувайте в Синята лагуна - има толкова много невероятни преживявания на остров Моретон.

Фактът, че остров Моретон е толкова близо до Бризбейн, го прави лесно и удобно място за посещение, а след като стигнете до там, ще се почувствате като в различен свят!

Бризбейн: Градът с 260 дни слънце в годината
Снимка: pixabay

Кеф за шопинг маниаците

Бризбейн със сигурност може да се погрижи за тези, които искат да се отдадат на пазаруване. От класни международни модни марки до местни дизайнери, от най-новите тенденции до вечните антики, Бризбейн има квартали и магазини, които могат да удовлетворят и най-претенциозните купувачи.

Куинс Стрийт е най-големият търговски център в Бризбейн, простиращ се на половин километър и може да се похвали с луксозни модни къщи, висококласни марки и чаровни местни търговци на дребно.

Фортитюд Валей е един от по-хипи районите на Бризбейн, и страхотно за хора с по-различен вкус. Предвид бохемското си настроение, Фортитюд Валей е дом на множество независими модни дизайнери, бутици и занаятчии. А за антики и възможността да вземете някой винтидж продукт, Паддингтън е място пълно с подобни магазини.

В заключение, можем спокойно да кажем, че Бризбейн е един страхотен град и със сигурност е място, което си заслужава да се види, особено ако някога имате пътуване до Австралия.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин