Бумсланг – пътека над дърветата в Южна Африка - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Бумсланг – пътека над дърветата в Южна Африка
Автор: Peika.bg
Бумсланг – пътека над дърветата в Южна Африка
Снимка: canva

The Boomslang се намира в Кейптаун, Южна Африка. Пътеката е дълга 130 м като е осеяна с корони на дървета. Тя е вашият следващ любим маршрут за туризъм! Живописният мост се извисява над дърветата и предоставя едно от най-уникалните преживявания. Намерена в Националната ботаническа градина Кирстенбош, алеята привлича посетителите да се възхищават на прекрасната гледка към планините и буйната зеленина.

Мостът е създаден от Mark Thomas Architects and Engineers Henry Fagan & Partners. Започва в гората и след това постепенно се изкачва, докато достигне най-високата точка от 12 м. Наистина изглежда като вълшебна алея от приказка и определено трябва да отидете там поне веднъж в живота.

Защо да ходя там?

Посетете парка – Кирстенбош е основан преди повече от век. Той съхранява редки растения и ни позволява да научим много за флората на региона.

Кога да отида там?

Казват, че най-доброто време за посещение на парка е август-ноември. Но всеки сезон е очарователен и цветен. Междувременно Boomslang е отворен през цялото време.

Как да отида там?

Паркът е само на 13 км от столицата. Има лесен достъп от Кейптаун и гара Mowbray с автобус. Ако пътувате с кола, поемете по De Waal Drive (M3) и се насочете към Muizenberg, след това поемете по Rhodes Drive (M63) и следвайте указанията към парка.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин