Буркан Бар: Където чашите и чиниите са забранени - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Буркан Бар: Където чашите и чиниите са забранени
Автор: Таня Стоилкова

Спомняте ли си славните времена на буркана, когато служеше за всичко - за вкусотии, за игра и за банка? А сега често е подритван празен и хулен, че заема прекалено много място. Но един бар в Киев, Украйна е отдал нужната почест на негово величество Буркана.

Буркан бар в Киев (Фан-бар Банка на украински) е единственото място на света, където всичко от менюто се сервира в стъклени буркани. Още на вратата ще ви посрещне знак, който ясно и строго забранява употребата на чаши, купи, чинии и всякакъв друг вид посуда за сервиране.

В това уникално място буркани с различни размери служат за сервиране на супа, сладолед, кафе, коктейли, шотове, шоколадови мусове и още, и още вкусотии. А яденето от буркан ще ви върне към детство, когато с ръчички сте бъркали направо в буркана с кисели краставички, които баба ви е правила с любов.

Освен връщането към това забравено удоволствие, бурканите улесняват и взимането на храна и напитки за вкъщи. Не сте успели да изядете всичко? Няма проблем - помолете сервитьора за капачка и си го хапнете по-късно.

Но бурканите не свършват до тук. В този бар те служат и за декорация, и за осветителни тела. Техни силуети се виждат дори и по тапетите. Ето тук наистина е хубаво да си буркан.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин