Чуй природата през огромни дървени мегафони - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Чуй природата през огромни дървени мегафони

Докато сте се наслаждавали на разходка в гората, вероятно сте забелязали как Майката Природа едноврменно ви обгръща с тишина и спокойствие, докато всички в нейното царство са някак си изтънчено заети. Студенти от Естония не само са забелязали това, но са решили да добавят още няколко дози страхотно към това усещане.

Младежите увеличават природните звуци, като за целта използват три огромни дървени мегафона в буйна гориста местност. Естония е над 50% гори и е похвално, че жителите не могат да се наситят на звуците й и търсят начин да ги увеличат. 

Инсталацията се намира в естонския Природен център Пани (Pähni Nature Centre), известен със своите учебни пътеки и използването на гората за класна стая. Студентът Биргит Оигус (Birgit Õigus) проектира мегафон като участие в Естонската художествена академия. В проекта участват и дизайнерите Тонис Калве (Tõnis Kalve) и Ати Грюнберг (Ahti Grünberg). А фотографът Тону Тунел (Tõnu Tunnel)  улавя грациозните гиганти в целия им блясък. Мегафоните с диаметър три метра потопяват всички посетители в един съвсем друг начин на взаимодействие с обкръжаващата ги среда и чудесата на естествения свят, като разгръща уникалните природни звуци.

Посетителите могат да се настанят удобно в мегафоните, да си устроят пикник или просто да си починат, като се наслаждават на това сюрреалистично преживяване. Тъй като мегафоните са изцяло дървени, те неизбежно ще се разградят и абсорбират от природата с течение на времето. Но дотогава нека чуем природата, защото тя със сигурност има какво да ни каже.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин