Да си направиш частно парти при пирамидите в Гиза - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Да си направиш частно парти при пирамидите в Гиза
Автор: Peika.bg
Да си направиш частно парти при пирамидите в Гиза

Вече е възможно и напълни законно да си организираш частно парти при пирамидите в Гиза.

Египетското министерство на паметниците и културното наследство официално разреши всеки, който разполага с достатъчно пари, да си организира вечерно парти при гробниците на фараоните. Новината беше обявена на фона на все по-кризисната ситуация с броя на туристите, които посещават Египет през последните години. Последните събития, които засилиха притесненията на посетителите, бяха взривовете при пирамидите в Гиза през януари и стрелбата по туристи в Кайро, качващи се на автобус по-рано същия месец.

Организирането на частни партита в района на пирамидите в Гиза е разрешено само в тъмната част на денонощието, като тарифата ще е 6800 долара.

Друга мярка, предприета с цел увеличение на туристите, е отварянето на музеите до късно вечер. По предложение на туроператорите Египетският музей в Кайро ще работи в четвъртък и неделя от 17:30 до 21 часа. Посещението извън стандартното работно време ще е малко по-скъпо (13,50 долара), а не както е в други музеи по света – на същата цена или по-евтино (например музеят Орсе в Париж е с по-евтин билет и с по-дълго работно време в четвъртък след 18 часа).

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин