Декорация с мечета: Това ли е новата мода? - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Декорация с мечета: Това ли е новата мода?
Автор: Peika.bg
Декорация с мечета: Това ли е новата мода?
Снимка: pexels

Големите градове често са сиви и скучни. Разхождайки се всекидневно по софийските улици наистина имаме нужда да видим нещо различно, което да ни накара да се усмихнем. Дали ще е красива декорация с цветя или някоя нестандартна арт инсталация, това обикновено са детайлите, които могат са способни да разчупят сивотата наоколо.

През последните месеци наблюдаваме интересна тенденция при декорацията. Това са именно плюшените мечета, които тук таме се появяват из различни локации. Те са огромни, пухкави, изключително сладки и сякаш само чакат някой да ги гушне!

Вероятно си спомняте снимките на софийско заведение, което озадачи гражданите, след като настани на масите си огромни плюшени мечета. Признаваме, че идеята е чудесна и успя да привлече десетки почитатели а пухкавите приятели, които не спираха да се снимат с тях за социалните мрежи. Мечоците бяха изключително дружелюбни пиейки кафе с гостите на заведението и превръщайки посещението им в необикновено изживяване.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от FASHION DES FEMMES™ (@fashiondesfemmes)

Декорация с мечета: Това ли е новата мода?
Снимка: pexels

Всъщност замисълът зад поставянето на плюшените мечета е да помогнат в спазването на дистанция между посетителите, но със сигурност успяха да постигнат много повече от това.

Преди няколко дни пък, нова жилищна сграда осъмна с огромни плюшени мечета по терасите.

Декорацията предизвика истински фурор и снимки на сградата се появиха навсякъде из социалните мрежи. Мечетата са съчетани с коледни орнаменти, което създава чудесно предпразнично настроение. Самата компания инициатор на арт инсталацията публикува снимки на украсената сграда и предизвика своите последователи в Instagram да последват примера им.

Декорация с мечета: Това ли е новата мода?
Снимка: pexels

Оказва се обаче, че подобни инсталации с мечета са характерни и за други европейски столици. Кафене в Париж поставя големи плюшени мечета на столовете отново с цел спазване на физическа дистанция, заради пандемията. Именно това заведение е първото, което предприема тази нестандартна стъпка в борбата със заразата.

Но едно е общото между тези три места - че успяха да усмихнат хората и да ги откъснат за малко от стресиращата обстановка, в която се намираме и доказаха, че ни е нужно много малко, за да се почувстваме вдъхновени!

Автор: Адриана Петрова

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Explore Paris | Explorer Paris (@paris.explore)

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин