Дигиталните номади могат да се насладят на 6 месеца работа от остров Кюрасао - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Дигиталните номади могат да се насладят на 6 месеца работа от остров Кюрасао
Автор: Peika.bg
Дигиталните номади могат да се насладят на 6 месеца работа от остров Кюрасао

Слънчевият холандски карибски остров Кюрасао отправи покана към работещите дистанционно да работят и да живеят там до една година. Това е автономна островна държава, бивша колония на Кралство Нидерландия, разположен в южната част на Карибско море, близо до крайбрежието на Венецуела.

Програмата @Home in Curacao ще позволи на успешните кандидати да останат първоначално до шест месеца и имат право на удължаване с още шест месеца. Кандидатите обаче трябва да отговарят на определени критерии.

Програмата е отворена за всички националности в три категории – работещи дистанционно/дигитални номади, хибернатори и инвеститори. Дистанционно работещите и дигиталните номади трябва да докажат, че могат да работят независимо от местоположението, използвайки телекомуникационни технологии в една от трите категории и няма да бъдат облагани с местни данъци върху доходите. Те трябва да работят за работодател, регистриран в чужда държава, или да извършват бизнес като съдружник или акционер на компания, регистрирана в чужда държава. Третата категория е за тези, които предлагат услуги на свободна практика или консултантски услуги на клиенти, чиито постоянни представителства са в чужда държава и с които имат договори.

Кандидатите в категорията дистанционно работещ/цифров номад плащат такса от 294 щатски долара (250 евро) и обработката на заявлението отнема около две седмици. По тази програма могат да кандидатстват и семейства. Тези, които пътуват от високорискова държава или район, трябва да се подложат на PCR тест в рамките на 72 часа преди заминаването и да попълнят карта за локация на пътници. Те също трябва да докажат, че имат резервиран полет за вкъщи и имат валидна международна застраховка за пътуване. За повече информация относно програмата @Home in Curacao, моля, посетете уебсайта на правителството на Кюрасао тук.

Пътуващите до Кюрасао могат да се насладят на процъфтяващите изкуства и кулинарни сцени на острова, заедно с пещерите и скритите плажове. Той също така предлага страхотно гмуркане с шнорхел и гмуркане и е известен със своята мултикултурна общност и цветни улици и магазини. Но има много други възможности за туристи, които търсят продължителен престой в Карибите, тъй като Каймановите острови, Монсерат, Доминика и Антигуа и Барбуда предлагат подобни програми.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин