Добър ден, съседи! - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Добър ден, съседи!
Автор: Мира Янева

Представете си сутрин да отворите очи, да се протегнете, да погледнете през прозореца и вместо сиви блокове срещу себе си да видите огромен слънчев надпис „Добър ден, съседи!“.

"Навярно много хора неведнъж са се замисляли или пък са чували за „европейската култура“. Където улиците са чисти, домовете са спретнати, а жителите са културни“ - така започва описанието на един проект, който предизвика много усмивки в Русия.

Всъщност европейската култура е започнала с внимателното и коректно отношение към съседа“, продължава текстът, а ние вече се чудим дали не става въпрос за България. Авторите му са няколко улични артисти от арт група „Цветовете на града“.

Наскоро те изрисуваха огромен надпис в руския град Тюмен. Надписът гласи „Добър ден, съседи!“ и посреща дружелюбно всички ученици, баби с внуци, бързащи за работа татковци и тичащи по задачи майки.

Огромният поздрав се намира на улицата с не особено романтично име "Газов гаражен кооператив", на стена, която доскоро е била не особено естетична и даже доста сива.

Това не е първата шарена идея на младежите от арт група „Цветовете на града“. Лятото те боядисаха фасадата на рушаща се сграда в Тюмен в лавица с книги.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин