Двойка пътува и живее 6 години във ван - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Двойка пътува и живее 6 години във ван
Автор: Peika.bg

"Това не е почивка, това е нашият живот!" - споделя двойка, която вече 6 години пътува със своя микробус "Съншайн".

Кит Уистлър (30 г.) и Джей Суичграс (31 г.) от Флорида, САЩ започват своето приключение през 2012 г. с 45-годишния микробус "Съншайн". Днес те са посетили 50 от общо 58-те национални парка в Америка и имат над 158 000 последователи в Инстаграм (@IdleTheoryBus)

Кит споделя, че когато завършват колежа, са живели заедно в микробуса в продължение на една години и са работили във ферми. След това решават, че вече им е време да си намерят "истинска работа" и се връщат в Ел Ей, където остават 2 години. През цялото време и двамата се чувстват като в капан и решават отново да отлетят. Момичето споделя, че слагат плот с печка в микробуса и соларни панели на покрива и потеглят. Леглото и шкафовете вече са били вътре, така че "Съншайн" бързо и лесно се превръща в техен дом. 

56678

"Решихме, че ще пътуваме, ще живеем с парите, които имаме, после ще се установим някъде и ще си намерим работа. Но дотогава решихме, че просто да живеем!", споделя Кит. 

56676

Осем месеца след началото на пътуването спестяванията им свършват и тогава трябвало да си намерят работа. Все пак успяват да открият баланс между работата и свободното време. Казват, че най-обичат да се усамотяват в някоя гора или  пустиня. Там могат да творят необезпокоявани.

56675

Двамата пътешественици работят като сезонни работници, където и да отидат, но Кит всъщност е писател и Джей е фотограф. "Доили сме мляко, колили сме пилета, брали сме грозде, ябълки, кестени. Харесва ни това, че можем да работим почти навсякъде, да спестим пари и пак да тръгнем на път", казва Кит.

56673

За двойката животът на пътя също има своите възходи и падения. Той е много несигурен, всичко се променя много бързо. Единственото, което имат, е възможността да разчитат един на друг. 

56674

"Много хора си мислят, че сме на някаква луксозна постоянна ваканция, защото споделяме снимки от цветни и диви места. Това не е почивка. Това е нашият живот. Работим, играем, смеем се, плачем. Научихме се да бъдем щастливи, без да се нуждаем от много неща. Това е нашият подход към щастието. Вместо да искаме повече, сме се приспособили да очакваме по-малко", казва Кит. 

56677

Най-хубавото е, че двамата срещат подкрепа и разбиране от много и различни хора. Често ги поздравяват за смелостта и вдъхновението, когато носят с живота си. 

56671

"На хората, които искат да живеят по този начин, бих казал да го направят. Има милиони начини да се създаде красив живот, толкова много разнообразни пътеки до един и същ красив край!", споделят двамата пътешественици!

56679

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин