Дядо Коледа съществува и имаме доказателство! - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Дядо Коледа съществува и имаме доказателство!
Автор: Кристина Кацарска

 Ако досега сте се съмнявали в съществуването на белобрадия старец, бързо ще се разколебаете.

 През тазгодишната коледна нощ Дядо Коледа става по-реален от всякога. Благодарение на интернет платформата на американските военно-въздушни сили имате невероятната възможност да проследите в реално време околосветското пътешествие на белобрадия старец, при това - за първи път в 3D формат.

 Благодарение на партньорството си с военно-въздушните сили, проследяващи пътя на Дядо Коледа в продължение на повече от 50 години, уебсайтът им е трансфоримиран в коледен център с игри, музика и много приложения за сваляне, с които виртуално да придружавате белобрадия старец.

 Подобреният уебсайт е изготвен за Internet Explorer 11, но може да бъде използван с всеки друг браузър. Също така е улеснен и за таблетите със специални приложения за Windows 8, Windows 8.1 и Windows Phone, които ще ви позволят да следите Дядо Коледа от своя екран.

Да посетят сайта на NORAD винаги е било неописуемо изживяване за всички деца, но сега включва и приложения за сензорни команди. Удоволствието от предишните години е усилено и от новия лъскав дизайн, заимстван от класически коледни анимации. 

 Интересно ново приложение е коледният календар, включен в секцията с игрите, който отброява дните до празника, отключвайки ги един по един.

 Секцията „Библиотека“ предоставя любопитни факти от историята на Коледа, един от които разказва за предполагаемото първо пътешествие на Дядо Коледа на 24 декември през нулевата година. За да представлява по-голям интерес за повече места по света, сайтът описва разнообразни начини за отпразнуване на празника от различни народности, при това – на 8 езика.

 В коледната нощ сайтът ще представи сензорен 3D глобус, който ще засвети, щом Дядо Коледа се отправи към първия комин. Благодарение на обновения браузър потребителите ще могат да завъртат глобуса само с едно докосване на сензорния екран, както и да приближават картината, за да видят още по-детайлно спирките на летящата шейна.

 Компанията включва и Skype приложение, за да позволи на децата от всяка точка на света да се обаждат на доброволците от NORAD, за да проверят местоположението на Дядо Коледа през цялата празнична нощ. A в бъдеще ще добавят и постоянна видеовръзка доброволците, за да улеснят комуникацията.

 Сайтът на Дядо Коледа е тук

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин