Един австрийски парк, който се превръща в езеро - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Един австрийски парк, който се превръща в езеро
Автор: Peika.bg
Един австрийски парк, който се превръща в езеро
Снимка: wikipedia.org

Ето едно наистина красиво и необикновено място.

Всяка година един парк в полите на планината Хохшваб се превръща в огромно езеро, като всички негови пътеки и пейки се озовават под вода. Интересен факт е, че това не е катаклизъм, а необикновен природен феномен, предизвикан от разтопяващия се сняг. Именно той увеличава нивото на Грюнер зее (в буквален превод „зеленото езеро”) през пролетта.

59670

През „сухата” част от годината мястото притежава всички характерни черти за един парк – алеи за разходка, красиви цветя, храстчета и тревисти полянки. Всичко това съществува до момента, в който топлата пролет не започне да разтопява снеговете на Хохшваб.

Тогава стичащите се потоци наводняват тази територия и я превръщат в красиво езеро. То достига максимална дълбочина от 12 м през средата на май, когато е и най-красиво. Тогава рибките плуват свободно в подводния парк измежду дървета, пейки, тревички и алеи. Същевременно това е и периодът, в който към езерото се стичат и множество гмуркачи, като това е едно от най-уникалните места за този воден спорт в заобиколената от суша Австрия. Нивото на водите пък започва да намалява през юли

59671

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин