Едно необикновено пътуване с влак между Колорадо и Юта - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Едно необикновено пътуване с влак между Колорадо и Юта
Автор: Peika.bg
Едно необикновено пътуване с влак между Колорадо и Юта

Железопътната компания Rocky Mountaineer представя нов маршрут от Колорадо до Юта за луксозни пътувания с влакове и вече е удължила тазгодишния сезон, за да може да побере повече пътници.

Маршрутът "Rockies to the Red Rocks" ще бъде двудневно пътуване с влак между Денвър и Моаб, с нощувка в Гленвуд Спрингс. Между Денвър и Гленууд Спрингс влаковете ще пътуват покрай река Колорадо и през поредица от каньони със стръмни, здрави скали.

Маршрутът между Гленвуд Спрингс и Моаб предлага разнообразни гледки, включително планински, пустинни пейзажи и скални образувания. Маршрутът ще бъде в експлоатация от 15 август до 18 ноември 2021 г., което е разширяване на първоначално планирания сезон поради търсенето.

Едно необикновено пътуване с влак между Колорадо и Юта

Гостите по новия многодневен маршрут ще се насладят на слушане на разкази и истории на борда, регионална кухня и красива природа във вагоните със стъклени и огромни прозорци. Компанията работи с местни туристически организации, хотели и туроператори, за да организира ваканционни пакети по поръчка, които включват обиколки, дейности и престой в Денвър и Моаб, така че гостите могат да изживеят още повече от региона.

Едно необикновено пътуване с влак между Колорадо и Юта

 

Този нов маршрут ще бъде в допълнение към трите си железопътни линии, които се движат в Канада, между Ванкувър и канадските скалисти градове Банф, Лейк Луиз и Джаспър.

Едно необикновено пътуване с влак между Колорадо и Юта

„Работата по намирането на нов маршрут тече от няколко години, тъй като трябваше да намерим специално място с много от същите характеристики, които имаме в Западна Канада - невероятна природа, емблематични дестинации и опция за цял ден, изпълнен със забавления, многодневно пътуване, което се преживява най-добре с влак", казва Стив Саммут, президент и главен изпълнителен директор на Rocky Mountaineer." Новият маршрут ще има всичко това и много повече и е възможност да внесем нашето всепризнато преживяване Rocky Mountaineer в епичната природа на югозападната част на Съединените щати."

Едно необикновено пътуване с влак между Колорадо и Юта

Rocky Mountaineer спечели наградата за устойчиво пътуване с влак през 2021, тъй като освен че осигурява устойчиво пътуване през канадските Скалисти планини, подкрепя усилията за опазване на околната среда в цяла Канада. За повече информация относно маршрута, вижте уебсайта тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин