Естония празнува своята 100-годишнина с поредица от събития - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Естония празнува своята 100-годишнина с поредица от събития
Автор: Peika.bg
Естония празнува своята 100-годишнина с поредица от събития
Снимка: Richard/Flcikr

Естония ще отпразнува много специална годишнина през февруари!

Тя ще отбележи 100 години от обявяването на независимост. По този повод международната програма "Естония 100" ще включва разнообразни събития за популяризиране на културното наследство, архитектурата, музиката, природата на Естония.

Освен това организаторите търсят рецепта за тортата на "Естония 100", която на 24 февруари ще бъде на всяка естонска маса. Създадена е и игра, която цели да насърчи хората да изучават естонския език.

Най-големите тържества ще се проведат в седмицата между 19 и 25 февруари. През лятото празненствата продължават, като върховият момент ще е от 18 до 25 август.

53453

Въпреки продължителните тържества, 24 февруари 2018 г. е датата, в която Естония официално ще отбележи стогодишната си независимост. Всъщност събитията ще продължат до 2 февруари до 2020 г., когато е годишнината от мирния договор в Тарту.

В допълнение към националната програма ще има около 200 събития в 30 страни по света! Едно от най-големите ще бъде в Деня на почистването на света на 15 септември 2018 г., което ще е своеобразен подарък от естонците за света. 

53450

Ако все още не сте посещавали Естония и прекрасната столица Талин, това е чудесен повод да го направите. Половината от територията на страната пък е покрита с гори и има над 2000 острова, така че със сигурност няма да скучаете там!

53455

Пълният списък с празнични събития в Естония можете да намерите тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин