Ето най-мръсните места в хотелската стая - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ето най-мръсните места в хотелската стая
Автор: Александра Любова
Ето най-мръсните места в хотелската стая
Снимка: pixabay

Микробите са навсякъде. Въпреки че не можете да ги видите, те дебнат по телефона, кърпите и кухненската ви гъба, които наистина са някои от най-мръсните неща в дома ви.

Но ако в дома ви има толкова много микроби, които почиствате редовно, можете само да си представите каква гадост дебне в хотелската ви стая.

Да, въпреки че сте решили да си починете, когато сте в хотел и микробите вероятно са последното нещо, което ви е на ум, те все пак са там. Ето местата в хотелската ви стая, които са много по-мръсни, отколкото сте очаквали.

Радио с будилник

Ако ще настроите аларма, докато сте на почивка, може да е по-разумно да го направите на телефона си. Бутоните на будилника гъмжат от микроби.
Изследователите са открили, че будилниците в хотела са едно от най-добрите места, в които се въдят микроби и вируси - по-специално риновирус, който причинява настинки.

Дистанционното за телевизора

Гледането на любимите ви предавания на почивка звучи като чудесен начин да се отпуснете, но определено не е най-чистото. Проучване установи, че дистанционното за телевизия е един от най-замърсените обекти в хотелските стаи и е пълно с бактерии, включително с фекални бактерии.

Килимът

Разбира се, килимът в стаята ви може да изглежда чист, но всъщност не е така. Въпреки че килимите се почистват с прахосмукачка, те не се дезинфекцират. Това означава, че микробите, които не се приберат с прахосмукачката, ще седят доста.
С всичко, което влиза в стаята върху обувките и куфарите на хората, този хотелски килим се превръща в горещо място за бактерии. Затова е най-добре да си обуете чехли за домашна употреба за всеки случай.

Кафемашината

Установено е, че в кафето на хотела многократно се намират гъбички и плесени, така че е най-добре да прескочите това и да намерите очарователно кафене, което да отговори на нуждата ви за добро кафе.

В крайна сметка, проучване е взело проба на резервоарите за отпадъци от кафе в 10 различни машини и изследователите са открили много различни бактериални щамове в тях, включително бактерии, причиняващи болести и инфекции. Тези, които се намират в хотелите и се използват от много повече хора и рядко се почистват е логично да имат още повече микроби в тях.

Телефонът

Следващият път, когато се обадите на рум сървис, ще получите нежелан допир с микроби. Въпреки че днес всички имаме мобилни телефони, ще трябва да се обаждате на рецепцията понякога и това може да ви донесе микроби.
Установено е, че хотелските телефони съдържат около 4300 единици, образуващи колонии (CFU) на бактерии и гъби на квадратен см. По-специално телефоните на хотела имали грам-положителни коки, които могат да причинят стафилококови инфекции и стрептокок и бацили, които са свързани с различни респираторни и стомашно-чревни инфекции.

Останалата част от статията четете в Jenite.bg или натиснете тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин