Евора, Португалия – какво можете да видите - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Евора, Португалия – какво можете да видите
Автор: Елена Исаева

Португалия е държава, разположена в югозападна Европа, на Иберийския полуостров, граничеща с Испания на север и изток и с Атлантическия океан на запад и юг. Има население от приблизително 10.3 милиона души, а нейната столица и най-голям град е Лисабон. Португалският е официалният език на страната.

Португалия е една от най-красивите страни в Европа. Уникалното ѝ местоположение, интересна история и култура, я правят желана дестинация от много туристи от цял свят.

Евора, Португалия – какво можете да видите
Снимка: pixabay.com

Страната има много богата история, датираща от праисторически времена и е била повлияна от различни цивилизации и култури през вековете. Португалия се е намирала в центъра на събитията в епохата на откритията през 15-ти и 16-ти век, като португалските изследователи откриха и колонизираха територии в Африка, Азия и Америка.

Днес Португалия е член на Европейския съюз и има диверсифицирана икономика с важни сектори, включително туризъм, текстил, селско стопанство и технологии. Известен е с красивите си плажове, исторически забележителности и богата култура, включително традиционна музика, танци и кухня.

Градовете, които ви препоръчвам да посетите в Португалия не са никак малко, за това най-добре, ако имате възможност да наемете автомобил, за да може да се насладите максимално на тази приказна страна.

Едно от местата, които не бива да пропускате по време на тази обиколка е град Евора.

Евора е красив град, разположен в региона Алентежу в Португалия, с богата история, датираща от римско време.

Ето някои от най-добрите неща, които трябва да видите и направите в Евора:

Римски храм в Евора: Тази впечатляваща древна структура е една от най-емблематичните забележителности в града и датира от 1 век сл. Хр.

Катедралата на Евора: Тази катедрала в готически стил е построена през 12-ти век и разполага със зашеметяващи витражи и красива роза.

Параклис от кости: Този зловещ параклис е украсен с човешки кости и черепи и е построен от францискански монаси през 16 век.

Площад Giraldo: Този оживен площад е сърцето на града и включва статуя на португалския герой Geraldo Geraldes.

Алмендрес Кромлех: Този неолитен паметник се намира точно извън града и е една от най-големите колекции от стоящи камъни в Европа.

Музей на Евора: Този музей разполага с впечатляваща колекция от археологически артефакти, изкуство и декоративни изкуства от Евора и околностите.

Евора, Португалия – какво можете да видите
Снимка: pixabay.com

Акведукт на Агуа де Прата: Този зашеметяващ акведукт от 16-ти век се простира на повече от 9 километра и се отличава с впечатляващи арки.

Църквата на Сао Франциско: Тази църква от 15-ти век се отличава с красив готически портал и зашеметяващ интериор със сложна резбована дограма.

Дворецът на херцозите на Кадавал: Този впечатляващ дворец датира от 14-ти век и се отличава със смесица от архитектурни стилове, включително готика, мануелин и ренесанс.

Jardim Publico de Évora: Този красив парк се намира в сърцето на града и разполага с разнообразие от дървета, цветя и фонтани, което го прави идеалното място да се отпуснете и да се насладите на пейзажа на града.

Като цяло, Евора е красив град с богата история и много неща за разглеждане и правене. Независимо дали се интересувате от древна история, изкуство или просто разглеждате красива архитектура, Евора определено си заслужава да посетите.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин