Европейските страни затягат мерките - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Европейските страни затягат мерките
Автор: Peika.bg
Европейските страни затягат мерките

Европейските държави възстановяват някои мерки за COVID-19 в опит да ограничат нарастващия брой случаи на Delta варианта на вируса. Испания навлезе в петата си вълна от пандемията, предизвиквайки повторно въвеждане на вечерен час в туристическите горещи точки; Гърция и Холандия възстановяват ограниченията върху приемането на гости; а във Франция, където нарастват инфекциите, длъжностните лица задължават хората да бъдат ваксинирани или да имат отрицателен тест да влизат в културни заведения, ресторанти и барове.

Бързото разпространение на варианта Delta на COVID-19 в Европа доведе до увеличаване на случаите. Само за няколко седмици този скок на инфекциите обърна тенденцията към намаляване на повечето европейски държави от края на пролетта, заплашвайки да отмени скорошния напредък в борбата срещу вируса.

В опит да овладее разпространението и да насърчи усвояването на ваксини, което се забави във Франция през последните седмици, правителството наложи използването на здравна карта за влизане в някое културно или развлекателно заведение с капацитет за 50 души. От 1-ви август това ще бъде разширено за барове, ресторанти, кафенета, търговски центрове и за качване на вътрешни полети или влакове за дълги разстояния. Здравето показва, че човек е напълно ваксиниран, възстановен е или наскоро е тестван отрицателно за вирус и се изисква от жителите и туристите.

Френското правителство също така затегна граничните ограничения за неваксинирани пътници и тези, идващи от високорискови страни, което сега включва Обединеното кралство според класификационната система на Франция.

Пътуващите от Великобритания, които не са напълно ваксинирани, могат да влязат във Франция само за основно пътуване и трябва да представят отрицателен резултат от теста за COVID-19 в рамките на 24 часа след пътуването. Неваксинираните или частично ваксинираните пътници, идващи от Испания и Португалия, които са в списъка на Франция и в зеления списък на ЕС за пътуване, трябва да представят отрицателен тест, направен в рамките на 24 часа след заминаването, вместо предишния 72-часов график, но те все още могат да влизат Франция по несъществени причини.

Междувременно в Испания също е обявен растеж на случаите и страната е изправена пред пета вълна от пандемията. В Каталуния е наредено всички предприятия и дейности да приключат в 12:30 ч. и местното правителство ограничи социалните събирания до 10 души. Сега социалните събирания са ограничени до 10 души във Валенсия и над 30 града в региона са под нощен полицейски час. Канарските острови скоро също могат да наложат нощен вечерен час, точно както туристите са се върнали в горещата точка на ваканцията.

В барове, ресторанти, кина, театри и други затворени пространства в Гърция ще бъдат допускани само хора, които са ваксинирани или наскоро са тествани с отрицателен COVID-19. Правилата бяха въведени на 15-и юли и се прилагат в цялата страна, включително гръцките острови. На партийния остров Миконос правителството наложи допълнителни мерки като забрана на музиката в кафенета, ресторанти, барове и плажни клубове, както и въвеждане на нощен полицейски час.

В Португалия столичните райони на Лисабон и Порто въведоха вечерен час и ограничиха капацитета и работното време на ресторантите.

В изявление правителството „процентът на заразените с коронавирус в Холандия се е увеличил много по-бързо от очакваното откакто бяха попочти изцяло на 26-и юни”. 

В резултат на това ресторантите и баровете отново са въвели назначени социални места за покровители и ще затворят от 00:00 до 06:00 ч. Дискотеките и нощните клубове отново са затворени и схемата за влизане в страната за коронавирус ще изисква от притежателя да е направил отрицателен тест 24 часа преди да влезе в събитие, спортна игра или културно място.

Тъй като някои европейски държави въвеждат отново мерки, Англия отмени всички ограничения на COVID-19 на 19-и юли, включително законовото изискване да се носят маски за лице публично, въпреки призива на Британската медицинска асоциация за продължаване на използването на маски за лице, и изискването хората да социално разстояние.

Нашият съвет е, където и да пътувате тази година, винаги да проверявате последните мерки, преди да планирате пътувания.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин