Езеро като ягодов шейк - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Езеро като ягодов шейк
Автор: Peika.bg

Как ви звучи да поплувате в езеро с вода, розова като захарен памук?

Земята е наистина удивително място, защото такова езеро съществува. Езерото Ретба или Лак Рос се намира в Сенегал и отдалеч прилича на гигантски ягодов шейк. Името си дължи на бактерията Dunaliella salina, която му придава розов цвят, най-добре видим през сухия сезон.

Заради голямата соленост на водата хората, подобно на Мъртво море, могат да се носят с лекота по повърхността. Такова нещо обаче би хрумнало само на туристите. Местните хора използват езерото предимно за добив на сол. Работниците прекарват по 6-7 часа във водата в 40-процентова соленост. За да предпазят кожата си, те натриват телата си с масло от шеа.

На брега на езерото има хотели, бунгала и заведения за хранене. Туристическият му потенциал се дължи на това, че е сравнително близо до маршрута на Рали Дакар. За участниците и зрителите, които посещават Сенегал заради състезанието, езерото се е превърнало в любима дестинация за пикник.

За да стигнете до езерото, можете да наемете кола или да хванете автобус от Дакар до Малика, след това маршрутка до Ниага Пеул, а накрая трябва да походите около 5 км пеш. Внимавайте водата да не попада в очите или устата ви, защото  ще ви изгори.

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин