Фестивалите в Европа, които очакваме с нетърпение през 2019 г. - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Фестивалите в Европа, които очакваме с нетърпение през 2019 г.
Автор: Peika.bg
Фестивалите в Европа, които очакваме с нетърпение през 2019 г.

Вижте кои са най-интригуващите фестивали в Европа, които да посетите през 2019 г.

Заедно с Банка ДСК и иновативната им кредитна карта DSK-WizzAir сме ви подготвили календар на най-интересните събития. От карнавали, през фестивали на цветята, светлините, виното, бирата до най-интересните музикални и празнични събития – вижте какво ще се случва в Европа тази година.

Желаем ви вълнуващи пътешествия!

Карнавалът във Венеция, Италия

16 февруари – 5 март

Ако искате да видите истински маскарад, посетете възхитителния Карнавал във Венеция. Въпреки че корените му идват още от XVIII век, съвременната му версия започва едва през 1979 г. като опит да се съживи културата на този велик град. Днес почти 3 милиона души присъстват на този 20-дневен празник. Ако искате да бъдете част от Карнавала, дефилирайки около площад Сан Марко с класическа венецианска маска, това е вашият шанс. Можете дори да се включите в конкурса за най-добри маски между 24-и и февруари и 3-ти март. Участието в него е напълно безплатно, но трябва да попълните формуляр за кандидатстване. Повече информация тук.

Фестивалите в Европа, които очакваме с нетърпение през 2019 г.

*

Фестивал на лалето, Амстердам, Холандия

1 – 30 април

Всяка пролет Холандия е мястото, където можете да се насладите на безкрайни цветни полета. По време на Фестивала на лалето, можете да посетите над 85 локации в Амстердам, на които да се порадвате на пролетното цвете. Градините, парковете, музеите, дори някои от забележителностите са украсени с разноцветни лалета. Посрещнете пролетта в Холандия! Повече информация тук.

*

Фестивал на лалето, Истанбул, Турция

1 – 30 април

Щедър килим от лалета ви очаква и в Истанбул. Пикът на техния цъфтеж е през април. Тогава можете да видите милионите цветове из града. Най-красивите градски паркове, в които се създават цели картини от прекрасните лалета, са: Гюлхане, Емирган, Йълдъз. Там ще се омаете от уханието и на други пролетни цветя като нарциси и зюмбюли. Още информация тук.

Фестивалите в Европа, които очакваме с нетърпение през 2019 г.

*

Фестивал на цветята, Херона, Испания

11 – 19 май

По време на Фестивала на цветята ще видите над 100 цветни инсталации, разположени на различни места в града. Те са придружени от музика, светлини, фонтани и аромати, които се носят по улиците на Херона. По същото време в града се провежда и музикалният фестивал „A Capella“, така че приятното прекарване е гарантирано. Още информация тук.

*

Лондон Wine Week, Великобритания

13 – 19 май

Това е един сравнително нов фестивал. В продължение на една седмица през май ще можете да се включите в майсторски класове, дегустации и тематични партита. Ако сте ценители на виното, можете да се впуснете в опитването и сравняването на вина от различни сортове и региони. Ще бъдат организирани и винени турове, благодарение на които ще откриете нови сортове грозде и ще опознаете някои от най-приятните местенца за пиене на вино в Лондон. Още информация тук. За да стигнете до Лондон, изберете някой от изгодните полети на WizzAir от София. А ако вече сте натрупали точки при резервации на билети и плащания в различни търговски обекти, може да се възползвате от намаление при закупуването на билетите си до британската столица.

*

Фестивал на храната, Цюрих, Швейцария

16 – 26 май

Ценителите на любопитните храни са добре дошли в Цюрих. Тук ще можете да опитате всичко от улична храна до изискана вечеря. Освен това ще можете да се включите в някой от курсовете за готвене, тематичните семинари или дегустационните сесии. Повече от 50 ресторанта ще бъдат на разположение, за да ви изкушат с вкусните си творения. Повече информация тук.

Фестивалите в Европа, които очакваме с нетърпение през 2019 г.

*

Exit Festival, Нови Сад, Сърбия

4 – 7 юли

Exit Festival бе избран за най-добрия фестивал в Европа за 2017 г. Музика, много млади хора, чудесна организация – той има всичко, което да ви гарантира прекрасно преживяване. Освен това Exit се провежда в грандиозна австро-унгарска крепост, предлага десетки сцени с различни музикални стилове и винаги привлича едни от най-добрите изпълнители от цял ​​свят! Не пропускайте това лятно забавление, само на крачка от България! Повече информация тук.

*

Сан Фермин, Памплона, Испания

6 – 14 юли

Вино и хапване в огромни количества, както и надбягване с бикове, пускани по тесните улици на Памплона, са основните занимания на фестивала „Сан Фермин“. Началото на празника е поставено още през Средновековието, но Хемингуей го обезсмъртява и го прави известен по света, описвайки го в новелата си „Фиеста“. Събитието се излъчва на живо по телевизията, а цяла Испания следи спектаклите на матадорите. Още информация тук.

Фестивалите в Европа, които очакваме с нетърпение през 2019 г.

*

Единбургски фестивал, Шотландия

3 – 27 август

Това е фестивал на сценичните изкуства, който се провежда в последните три седмици на месец август. Също така е и най-големият фестивал на изкуствата в света. Тогава можете да посетите многобройни театрални постановки, кабарета, опери, изложби и още много. Очаква се Единбургският фестивал да бъде най-големият фестивал в Европа за 2019 година. Още информация тук. Тъй като разходите по престоя ви в Единбург могат да надвишат планирания бюджет за пътешествие, доверете се на надеждната кредитна карта DSK-WizzAir.

*

Октоберфест, Мюнхен, Германия

21 септември –6 октомври

Европейският фестивал на бирата Октоберфест е най-важният празник на Бавария и един от най-големите фестивали в Европа през есента. Основно се провежда на Терезиенвийзе в Мюнхен. В дните на фестивала градът е пълен с бира и хапване. В последните години над 6 милиона души посещават Октоберфест. За празника мюнхенските пивоварни правят специална бира (Wiesn Märzen) с по-високо алкохолно съдържание. Предвидени са и много забавления като: увеселителни влакчета, виенско колело, въртележки и други. Още информация тук.

*

Празник на светлините в Лион, Франция

6 –9 декември

Блясък, очарование и много светлинни инсталации ви очакват в Лион в началото на декември. Фестивалът е безплатен и ще бъде интересен за цялото семейство. Освен това ще ви зареди с празнично настроение. По време на празника местните излизат на среднощен парад с фенери в ръце. Традицията датира още от 1852 г., когато е била открита статуята на Дева Мария по време на голяма буря. Повече информация за празника тук.

Фестивалите в Европа, които очакваме с нетърпение през 2019 г.

*

Коледен базар в Берлин, Германия

26 ноември – 31 декември

Коледният базар в Берлин се счита за един от най-красивите и популярни в Европа. Там ще откриете вкусна храна, топли напитки, греяно вино, сувенири, подаръци – все неща, които ще ви създадат коледно настроение. Освен това на територията на базара има и сцена, на която се представят различни танцови и музикални изпълнения. Още информация може да откриете тук. Не забравяйте да купите и подаръци, с които да зарадвате близките си. За целта заложете на иновативната кредитна карта DSK-WizzAir. Пазарувайки с нея, ще натрупате точки, които да използвате за отстъпки при резервации на самолетни билети и при покупки на услуги от сайта на Wizz Air.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин