Филипинският вулкан с остров в кратера си - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Филипинският вулкан с остров в кратера си

Вулкан, който е остров върху езеро, а в кратера му има друго езеро, на което има друг вулканичен остров. По-заплетено от това трудно би могло да бъде. Това е вулканът Таал - първото място, което трябва да се посети, когато отидете в Манила, Филипините.

Намира се на остров Лусон, само на 50 км от филипинската столица. Таал е вулкан от Тихоокеанския огнен пръстен и е един от най-малките в света. От 1572 г. е изригвал 33 пъти, като последното е било през 1977 г. В миналото е убивал много хора, но в днешно време е спокойно и хармонично място. Въпреки забраната да се обитава района около вулкана, има стотици семейства, които живеят там и се изхранват от туризма, риболова или от богатата реколта от плодородната земя.

До вулкана се стига за 20 минути с лодка, а когато стигнете на острова, можете да наемете кон. Има няколко маршрута до върха, но само един е обозначен – най-известният. Пътят дотам е тежък, поради високите температури и липсата на растителност. Нужни са 45 минути, за да се стигне до кратера, откъдето може да огледате езерото – водата му е зелена от сярната киселина. А в единия край на езерото ще видите миниатюрното островче, което се кипри в зелената вода, цялото обрасло в дървета и храсти.

Има маршрути, които заобикалят кратера - по-малко посещавани и също интересни, но са по-трудни. От пристанището може да се заобиколи кратера на запад или на изток, така се избягва пренаселеният маршрут, по който се движат повечето туристи. Препоръчително е да се носят три литра вода на човек, защото през целия път почти няма къде да се скриете от жаркото слънце.

От кратера през цялото време се вижда парата, която предупреждава, че вулканът може да изригне всеки момент.

 

Вече ви се ходи във Филипините? Вижте най-добрите оферти за пътуване до Филипините! 

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин