Фото сряда: Гръцка идилия в Науса - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Фото сряда: Гръцка идилия в Науса
Автор: Peika.bg

Науса прилича на приказка. Още в мига, в който стъпите в градчето, сетивата ви се изострят в очакване на хубави и прехубави неща. И това предусещане идва не само от сушащите се на слънце прясно уловени октоподи край пристанището, белосаните къщи със сини покриви и нацъфтелите в яркорозово и лилаво увивни храсти. Науса носи онзи позабравен дух на гръцките острови, който през последните години започва да изчезва с увеличаването на туристите.

Науса е вторият по големина град на цикладския остров Парос – всичко на всичко 3000 жители. За да му се насладите истински, посетете го малко преди или малко след сезона, когато туристите са малко – май или септември. Опитайте отглежданите тук праскови и прочутите сладка с марка Науса. Разходете се по заплитащите се в лабиринт тесни, стръмни павирани улички, за да откриете своето малко кафене, сякаш взето от кукленска къщичка, с изглед към залива. Поседнете край пристанището с ярко боядисани лодки или отидете на някой от златистите плажове наоколо, до които се стига за нула време по пътечки или асфалтов път.

Ежегодно на 23 август в Науса се провежда фестивал, по време на който се пресъздават пиратски нападения, изстрелват се фойерверки, а танците и музиката продължават до изгрева над сините вълни.

На това му казваме гръцка островна идилия.

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин