Фото сряда: Рим. Неочаквано пленителен. - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Фото сряда: Рим. Неочаквано пленителен.
Автор: Елена Масларова - Лени

Чудесата на Италия са много и не може да подминеш Рим. Когато пътуваш през Италия, те обзема едно особено чувство, което не може да се опише. Има много страни в Европа, пленяващи с пищност, величие и природа, и все пак ти липсва онова вълнение, което може да се усети на Юг.

Италия е шумна, жива, цветна, и много различна – вътре в себе си. За вечния град могат да се кажат много неща. Могат да се дадат много определения, но ако трябва да се спра на едно, то ще е артистичен. Там всичко е изкуство и си струва да загубиш време за някой и друг детайл в града. Да се впуснеш в обятията му обаче, си е цяло приключение.

Дали ще се отдадете на архитектурата на Християнски Рим или ще заложите на разходка по малките и цветни квартали едно е сигурно – Рим ще ви плени с живота, който кипи в него. При толкова неща, които само един град може да ви поднесе - история, култура, традиции… Когато се изправяш на живо и можеш да докоснеш до велики творби на автори като Браманте, Бернини, Микеланджело и да се върнеш в миналото – да, с пълна сила може да се заяви: “Колко малък и колко велик може да бъде човек, едновременно”.

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин