Функцията на Великата китайска стена - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Функцията на Великата китайска стена
Автор: Peika.bg
Функцията на Великата китайска стена

Великата китайска стена е едно чудно човешко творение, простиращо се на 6900 км от изток на запад.

Стената, която се простира по плата, тревисти и блатни райони, пустини и планини, е обявена през 1987 г. за обект на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Великата китайска стена всъщност се състои от много стени, някои от които се движат успоредно една на друга. Тя има история от над 2000 години, но някои части са напълно несъществуващи или са в развалини. Въпреки това, Великата китайска стена остава една от очарователните атракции в света, които всеки пътешественик трябва да види, поради историческото и значение и архитектурно великолепие.

Тя е построена в продължение на дълъг период. Макар днес да я виждаме като една цялостна структура, то тя не е построена наведнъж. Между VI и VII в. пр. н. е. е имало чести войни, водени между различните династии на държавата и пролети и есени. Стените и кулите са построени по границите, за да служат за самозащита, а с времето те е били не само реконструирани и модифицирани, но и постоянно достроявани и удължавани.

През период от повече от 2000 г. милиони китайци са помогнали за създаването, а впоследствие и възстановяването на стената. Главната цел зад изграждането на Великата китайска стена е империята да бъде винаги защитена от нашественици като монголците.

Великата китайска стена е може би най-екстремният проект за военна отбрана в историята и също така служи за гарант на мира и стабилността на селското стопанство на древното китайско общество. Повече от 2000 години стената служи като мощно средство за защита на Китай.

Тя е защитавала както културния прогрес, така и икономическото развитие, чрез охраняване и осигуряване на безопасно преминаване през търговските пътища като Пътя на коприната. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин