Фуроре – невидимото село, което съществува - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Фуроре – невидимото село, което съществува
Автор: Peika.bg

Фуроре е място, за чието съществуване трудно ще предположите и дори може да не го повярвате, защото наистина изглежда приказно в закътания син залив, над който се извисява внушителен и красив мост.

>

>

Всъщност, за съществуването на малкото италианско селце на Амалфийския бряг в провинция Салерно, региона Кампания, не са предполагали много хора, преди то да се превърне в туристическа дестинация. Старото селище е било буквално невидимо за туристи и пътешественици, поради разположението си в залива или „фиордът“, както те го наричат. Фиордо (“фиордът“ на италиански) е основна атракция на селището, представляваща тясна морска ивица, която се врязва в сушата. Той донася на Фуроре мистичното название „селото, което не съществува“, защото селото е било толкова навътре и между скалите във фиорда, че е било незабележимо откъм морето.

Всичко се променя, когато един от кметовете на Фуроре нарежда всички къщи да бъдат боядисани в ярки цветове, за да се виждат от пътя, който минава през моста над „фиорда“. Въпреки че селото вече е преместено на 300 метра височина над водата, традицията се е запазила и местните хора канят артисти от цял свят всеки септември, за да изрисуват и декорират къщите им.

Мостът над Фиордо пък е с височина 30 метра и е мястото, където всяка година се провежда Международният шампионат по гмуркане. С други думи, Фуроре днес вече е селото, което съществува.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин