Галерия в старата ферма - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Галерия в старата ферма
Автор: Peika.bg
Галерия в старата ферма
Снимка: Hauser&Wirth

Замисляли ли сте се в какво може да се превърне една стара ферма? В най-добрия случай – в ремонтирана стара ферма. В най-лошия – в изравнена от булдозер бивша ферма. В Англия обаче имат друга представа за нещата.

За Урсула Хаузер и Иван Вирт - създатели на серията галерии Hauser&Wirth, разказват нашите колеги от Jenite.bg. Арт пространства с това име има в мегаполиси като Лондон, Цюрих и Ню Йорк. През 2014 г. обаче ще бъде открит нов филиал на нетрадиционно място - този път сред природата на графство Съмърсет.

Това няма да е чисто нова луксозна сграда, а "рециклираната“, отдавна изоставена ферма Дърслейд (Durslade), чиято история започва още през 1760 г. В околностите на градчето Брутън фермата разполага с огромен потенциал за изкуство – конюшни, краварник, кочини за свине, плевня и фермерска къща. Преди няколко години този потенциал е използван в някои от сцените на филма „Шоколад“ с Джони Деп и Жюлиет Бинош.

Когато става дума за галерии, обикновено те се намират в много по-големи градове. Според собствениците на веригата Hauser&Wirth обаче, полуразрушената ферма всъщност се доближава много повече до идеята за изкуство.

"Това е прекрасно кътче от нашата планета и определено предразполага към творчество”, казват от галерията.

Идеята за развитието на културния живот в отдалечени региони не е нова. През 2012 г. филиал на Лувъра се появи в малкия френски град Ланс. Трудно бихме определили графство Съмърсет като място с огромни, зажаднели за изкуство тълпи, но може би точно тук се крие ключът към успеха.

В сградата на Hauser&Wirth ще има и част за настаняване. Така хората, които имат нужда от почивка и вдъхновение, ще ги намерят сред природата, заобиколени от прекрасни творби.

 

Тази статия ви хареса? Присъединете се към Peika.bg и във Facebook, за да следите всички вдъхновения за пътешествия, идеи за еднодневни разходки, близки и далечни маршрути и срещи с пътешественици!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин