Гардинър през погледа на един местен - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Гардинър през погледа на един местен
Автор: Peika.bg

Поли е живяла в Гардинър, щата Монтана, САЩ на два пъти по почти 4 месеца, което го прави не точно местообитание, но пък и не просто туристическа дестинация - някъде по средата е може би верният отговор.

Първото място, на което със сигурност ще ви заведа в Гардинър е... едно малко местенце, което се намира на брега на реката Йелоустоун (тя минава точно по средата на градчето). Буквално няколко шепи пясък и една сянка на дърво, място където можете да прекарате колкото си време поискате съвсем необезпокоявани, ако, разбира, се някой елен или кошута не реши да ви навести.

Когато ми се прииска малко спокойствие от всичко случващо се покрай мен... просто ставам по-рано, излизам на изхода на градчето и си хващам стоп към парка. По принцип возенето на стоп из Щатите не е една от най-безопасните дейности, но националните паркове са различно нещо – там като че ли добронамерените хора са с една идея повече.

Ако трябва да се снимате с нещо в града, то това със сигурност трябва да е... огромната арка на Рузвелт, която гордо охранява северния вход на парка Йелоустоун."В полза и за удоволствие на хората“ е надписът, който ще ви посрещне на прага.

Местната кухня… хм… ако има нещо вярно от клишетата, които се говорят за американците и тяхната култура, то това нещо е: храната е ужасна. Абсолютна истина. Монтана се слави със сухия си климат и съответно отглеждането на плодове и зеленчуци определено не е силен момент. Затова пък Калифорния е много благодатна в това отношение, а и не е далеч – ако на етикета четете „произведено в Калифорния“, може да бъдете спокойни, че храната, която си купите, няма да има вкус на гума.

Мястото, на което бих ви завела... понякога ми се струва, че ако Нирваната можеше да има точен физически облик, то за мен би била това местенце край реката.

Жителите на Гардинър никога не биха пропуснали да... си направят грандоманско фойерверк парти за 4-ти юли.

Можеш да познаеш, че някой е от Гардинър, ако... никога не носи чадър. За хората от дълбокия „див запад“ чадърите са някакъв вид европейска мода, която те не уважават много много :D

Малко хора знаят, че... Гардинър е известен още като Градът на дъгата. Пролетно време това добре познато ни природно явление се случва повече от веднъж на ден.

През пролетта трябва да... отидете на рафтинг – тогава реката е най-буйна и преживяването е най-екстремно.

Лятно време трябва да... внимавате да не настъпите гърмяща змия – през този сезон тези приятелки буквално плъзват навсякъде.

Есента трябва да... прекарате малко повече време в парка, за да чуете любовния зов на елените или дори да ги видите как вплитат огромните си рога в дуел – невероятна гледка!

Зимата…. със сигурност не е сезон, който бихте искали да прекарате в Гардинър – температурите падат до -20 градуса и повече и необятни снежни полета се ширят пред погледа ви, колкото и надалеч да гледате.

Най добрата еднодневна екскурзия би била... може би обиколка на градчето – то е толкова малко, че не би ви представлявало проблем да го обходите пеша.
Да изчакаш търпеливо в колата си, докато цяло стадо бизони най-спокойно прекосяват асфалтирания път на 2 метра пред вас – това може да се случи само в Гардинър.

За разходка сред природата местните често ходят до... Bear Creek, буквално – Мечото поточе. Това е място на около 2 часа път пеша от центъра на Гардинър.

Прочетете всички интервюта за градове през погледа на един местен.

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин