Големият лов на яйца в Лондон - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Големият лов на яйца в Лондон
Автор: Мария Ангелова

Два месеца преди Великден в Лондон започва големият лов на яйца. Над 200 уникални стъклени яйца, украсени от водещи художници и дизайнери, се крият из улиците в центъра на британската столица. И чакат да бъдат открити. Благотворително.

Дори и да не сте участвали във великденско търсене на скрити яйца като деца (още повече, че тази игра не е много популярна у нас), сега можете с детски ентусиазъм да се включите в едно малко по-различно издирване. Но не на шоколадови или твърдо сварени (та чак до синьо) яйца, а на такива от фибростъкло и с изящни декорации.

Ако преди Великден имате път към Лондон, не пропускайте да поскитате из улиците в района на Пикадили, Трафалгар Скуеър, Мейфеър, Ковънт Гардън, парка Сейнт Джеймс... Само не си забравяйте картата, защото иначе няма да ви е лесно да откриете над 200 яйца в огромния център на града.

Идеята е на благотворителните организации Action for Children и Elephant Family, за които се събират средства. Всяко от яйцата си има ключова дума и след като го откриете и видите коя е тя, можете да я изпратите с SMS. Участвате и за награда – изящно диамантено яйце-бижу в стила на прочутите яйца „Фаберже“.

Всяко едно от 200-те яйца е с уникален дизайн. В създаването им се включват едни от най-големите имена в дизайна и изкуството на Острова. 

 

Ако разходката ви е харесала, последвайте Peika.bg и във Facebook!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин