Гората на камбанките - Халербос, Белгия - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Гората на камбанките - Халербос, Белгия
Автор: Радина Димчева

Лилавият цвят е познат като цвят на благородниците, тъй като преди векове е бил носен преобладаващо от кралски особи и аристократи. Сега го свързваме и с човешката интуиция и влечение към мистичното. Затова и когато в природата открием местенце, буквално покрито в лилаво, веднага сме привлечени от него.

Такава е гората Халербос (превод: гора на местността Хале), намираща се само на 30 минути от Брюксел.

Постлана с килимче от диви зюмбюли (камбанки), тя изглежда нереално, като картинка от детска приказка. Цъфтежът на цветята е в края на април, затова не се колебайте – сега е идеалното време да си организирате една дъъъълга разходка там. Освен на уханни зюмбюли, можете да се насладите на всякакви други пролетни цветя, вековни секвои, необичайни животинки като саламандъра, а ако си мечтаете за близка среща със сърна – там е възможно да ви се случи, и то в съвсем дива обстановка. Животните в Халербос се чувстват защитени и спокойни, поради което не се страхуват от хора (и все пак, стойте на разстояние, за да е по-голям шансът да ги наблюдавате дълго).

А ако около вас се навърта някой рожденик (разбирайте, дете от 5 до 10 годинки, родено след края на март месец и преди ноември), може да му подарите празненство в гората! Има и музей на гората.

Повече информация за организираните дейности и разходки, тук

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин