Горещи оферти за пътуване: как да изберете правилната и да не провалите ваканцията си - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Горещи оферти за пътуване: как да изберете правилната и да не провалите ваканцията си
Автор: Peika.bg
Горещи оферти за пътуване: как да изберете правилната и да не провалите ваканцията си

Февруари е чудесен месец за ваканция. Подходящ както за горещи и екзотични дестинации, тъй като там сега времето е най-благоприятно, така и за зимна приказка в планината или снежно ски приключение на пистите.

В началото на годината винаги има спад на желаещите да пътуват, най-често поради ограничените средства след голямото коледно пазаруване и посрещането на Нова година, което принуждава много туристически фирми да обявяват промоции и да предлагат горещи оферти, за да привлекат клиенти. При избора на дестинация и компания, която да организира почивката ви, следва много да внимавате, за да е правилната и да не провалите ваканцията си.

За какво да внимавате при избора на дестинация?

1. Проверете фирмата, на която сте избрали да поверите пътуването си. Тя трябва да е легална, лицензирана. Потърсете ревюта от клиенти и мнения за компанията. Може да откриете неприятни факти, които да повлияят на избора ви и да го променят, както и позитивни ревюта, които да ви уверят, че това е правилният избор.

2. Проверете дестинацията и се запознайте с условията за настаняване, климата, приемливото поведение в дадената държава, необходимите документи, ваксини и прочие. Може да се окаже, че сте избрали дъждовен период за пътуването, което не е добра идея, ако се надявате на излежаване на слънчеви плажове. Проучването на климата и очакваното време са важни и за да опаковате правилните дрехи в куфара си, с които ще се чувствате удобно и ще са съобразени с градусите.

Разглеждайки местата за настаняване на сайтовете им, може да откриете, че хотелите не отговарят на снимките, публикувани от туроператора. Често се случва рекламните снимки да са по-лустросани от действителността или да са спестени детайли, които са важни за вас. Колкото повече информация имате, толкова по-спокойна и усмихната ще е ваканцията ви и ще се подготвите с каквото ви е необходимо. Ако тръгнете неподготвени, може да останете неприятно изненадани, а ваканцията ви да е провалена.

В случай че нямате необходимите ваксини, поставете ги. Необходимо е да мине време до изграждане на имунитет и няма как да пътувате преди това. Проучете и валутата, която може да използвате на място и се пригответе с кеш от нея.

3. Запознайте се подробно с офертите и не пропускайте ситния шрифт. Може погрешно да очаквате, че всичко е включено в цената, а да се окаже, че трябва да заплащате за посещения на забележителности и да не сте подготвени финансово за тях. Проучете какво искате да видите и кое е несъществено за вас, както и цените на забавленията и си съставете бюджет. Така ще имате нужните средства да осъществите мечтите си и да разгледате обектите, които желаете.  

4. В случай че планирате ваканция в планината в България, бъдете внимателни при резервацията. Напоследък зачестиха случаите на измама, при които една и съща къща за гости се предлага в един и същи период на десетки семейства и се взима солидно капаро, а гостите не биват настанявани. Подобна измама не само ще ви лиши от средствата ви и ще понесете финансова загуба, но ще провали и ваканцията ви, тъй като често е трудно намирането на друго място за настаняване в последния момент. Търсете отзиви от реални клиенти, следвайте препоръки на познати и приятели и проверете сайта на хотела, ако сте избрали именно такъв за ваканцията си.

5. Не се лишавайте от мечтаната дестинация поради недостиг на средства. Ако мечтаете за Париж, то хижа в Родопите няма да ви достави нито удоволствие, нито ще си починете. В случай че бюджетът ви е по-скромен и средствата ви не стигат за мястото, на което желаете да отидете, може да разчитате на фирми като Vivus.bg, предлагащи кредити онлайн. С тяхна помощ ще се сдобиете бързо, лесно, само срещу лична карта, без посочване на поръчители и при ясни и прозрачни условия със средствата, които не ви достигат, за да финансирате мечтаната ваканция и да ѝ се насладите изцяло. Само внимавайте сумата, която теглите, и срокът за погасяване да са такива, че месечната вноска по кредита ви да отговаря на месечния ви бюджет и да съумеете да върнете заема в договорения срок, за да не заплащате наказателни такси и лихви. Имайте предвид, че бързите кредити са отговорност също като останалите кредитни продукти и сте ангажирани с погасяването им, ако желаете да имате светло финансово бъдеще и чисто кредитно досие, което да ви позволи отново да се възползвате от кредит при нужда.

Приятна ваканция!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин