Горите в Калифорния няма да могат да бъдат посещавани от туристи до 17-и септември - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Горите в Калифорния няма да могат да бъдат посещавани от туристи до 17-и септември
Автор: Peika.bg
Горите в Калифорния няма да могат да бъдат посещавани от туристи до 17-и септември

Поради продължаващата криза с горските пожари националните гори на Калифорния бяха затворени до 17 септември в опит да защитят обществеността. Този ход вероятно ще промени плановете на много хора, които традиционно биха лагерували, карали колело или се разхождали в горите по време на почивния уикенд за Деня на труда.

Неумолимите пожари, бушуващи в щата, нанесоха големи щети, като огромният пожар в Калдор доведе до евакуация на хиляди хора от туристическия град Саут Лейк Тахо. Тъй като горските пожари са на път да надминат миналогодишното опустошение, което е най-лошото от рекордите, временното затваряне на земите на горската служба е възложено от Тихоокеанския югозападен регион на горската служба на Министерството на земеделието на САЩ за защита на обществеността и пожарникарите.

Длъжностните лица са премахнали достъпа до 20 млн. акра национални гори на Калифорния, за да предотвратят затварянето на посетителите по време на извънредна ситуация, намалявайки вероятността от възникване на нови пожари и ограничавайки възможната разпространение на COVID-19 сред пожарникарите и общността. Заповедта не засяга националната гора Хълболд-Тоябе, която не е в Югозападен регион на Тихия океан, както и държавните и националните паркове и частните земи.

Длъжностни лица казват, че поради условията в цялата държава, всички нови пожари имат потенциал за голям и бърз растеж на пожари с висок риск за живота и имуществото. Тези, които нарушават заповедите ще са изправени пред глоби до 5000 долара.

Затварянето ще остане в сила до 17 септември в 23:59 ч.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин