Градината на Бъкингамския дворец отваря врати за посетители - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Градината на Бъкингамския дворец отваря врати за посетители
Автор: Peika.bg
Градината на Бъкингамския дворец отваря врати за посетители

Ако някога сте си представяли да разгледате градината в Бъкингамския дворец в Англия или бихте се насладили на възможността да си един приятен пикник там, ще имате възможността да го направите през тази година.

За първи път официалната лондонска резиденция на кралица Елизабет ще може разгледана чрез самостоятелни обиколки, като посетителите все още могат да правят официални обиколки с екскурзовод. 

Градината се разпростира 39 акра градина и датира от 20-те години на XIX в., когато Джордж IV превръща Бъкингамската къща в дворец. Въпреки градското си местоположение, градината е дом на забележителен набор от флора и фауна, включително редки местни растения, които рядко се срещат в Лондон.

Градината е богато местообитание с биоразнообразие, с повече от 1000 дървета и 320 различни диви цветя и треви. Там ще можете да се насладите на розова градина, лятна къща и поляна с диви цветя. Посетителите ще могат свободно да изследват маршрут през градината, който обхваща 156-метровата тревиста граница, чинари, засадени от и наречени на кралица Виктория и принц Алберт, и гледки към острова и неговите кошери през езерото, чиято големина е 3,5 акра. 

През уикендите през април и май любителите на градината могат да се насладят на спокойствието на градината и да разберат повече за нейната история, като се присъединят към обиколка с екскурзовод. Посетителите ще се насладят на градината през пролетта, с ливадите, покрити с иглики и звънци, и цъфтящи храсти и дървета от мамелия и азалия. От май до септември ще бъдат на разположение специални обиколки с екскурзовод на Бъкингамския дворец, а от юли в тези посещения ще бъде включен достъп до градината.

Посещения с екскурзовод в Бъкингамския дворец ще се провеждат през уикендите от 17-и април до 16-и май 2021 г. Билетите са на цена 21,50 британски лири за възрастни. Пролетните обиколки на Бъкингамския дворец ще се провеждат в петък и уикенд от 21-ви май до 20-и юни 2021 г., а билетите са на цена £ 47,50 за възрастни. Градината в Бъкингамския дворец ще отвори врати от 9-и юли до 19-и септември, а цените на билетите са 16,50 британски лири за възрастни.

Екскурзиите с акценти в градината трябва да бъдат резервирани с основния билет и са на цена от 6,50 британски паунда за възрастни. Държавните стаи и градината в Бъкингамския дворец ще работят от 10-и юли до 19-и септември 2021 г., а билетите са на цена от 60 британски паунда за възрастни. Резервации можете да направите тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин