Градове в Литва, които трябва да видите - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Градове в Литва, които трябва да видите
Автор: Peika.bg
Градове в Литва, които трябва да видите
Снимка: pixabay

За да изпитате още повече красота на Литва, трябва да посетите някои от емблематичните ѝ градове. Сигурни сме, че ще бъдете приятно изненадани. 

Литва е една прекрасна страна с невероятна природа, пясъчни плажове, буйни гори, недокоснати национални паркове и кристално чисти езера.

А сега нека разгледаме 5 от градовете, които най-много ще ви впечатлят:

Нида

Градове в Литва, които трябва да видите
Снимка: wikimedia

Нида се намира в Национален парк "Курската коса", в района на Балтийско море. Тук плажовете са едни от най-красивите в Литва. На близо има и много горски пътеки за тези, които се обичат дългите разходки на чист въздух. Нещо повече, хотелите в Нида са на топ ниво, ресторантите предлагат вкусни, местни ястия, а баровете са отворени до зори! Така че тук спокойно можете да си почивате и да се забавлявате!

Друскининкай

Градове в Литва, които трябва да видите
Снимка: wikimedia

Друскининкай е сред най-популярните курортни градове в Литва. Той е пълен с прекрасни спа центрове, в които можете да се отпуснете и да забравите всичките си проблеми. Курортът се намира в Южна Литва. Заобиколен е от гори, които осигуряват свеж въздух, спокойна атмосфера, така че, ако обичате зимните спортове, не забравяйте да дойдете през по-студените месеци! А пък търсите свежа лятна почивка - тук отново е вашето място!

Бирщонас

Градът е най-известен с минералните си води, за които се казва, че имат лечебни сили. Тук има пет огромни минерални извора, където хората идват да се отпуснат и да се лекуват. Районът около града е много красив. По-любопитните могат да посетят и местата, където се произвежда минерална вода, а по-лежерно настроените могат просто да се отдадат на спа процедури!

Тракай

Градове в Литва, които трябва да видите
Снимка: pixabay

Тракай е малко курортно градче на около 30 минути път с кола от столицата Вилнюс. Той е сред най-популярните туристически дестинации в Литва, най-вече заради едноименния величествен замък. Той се намира в средата на езеро и изглежда като излязъл от книжка с приказки. Тракай е популярен и заради уникалната си кухня, която ви съветване да не пропускате. По време на летния сезон, градът е популярна дестинация за организиране на сваба.

Римзискес

Малкото градче е задължително за посещение, ако искате да изпитате народната култура на Литва. Посетителите могат да се разхождат из Музея на открито, където ще преживеят традиционните литовски традиции и обичаи, включително народни танци, песни и облекла. Всяко лято градът е домакин на огромен музикален фестивал - Granatos Live, който смесва стари традиции с поп културата!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин